Кибератака срещу германските пристанища Бремерхафен и Хамбург би възпрепятствала сериозно

...
Кибератака срещу германските пристанища Бремерхафен и Хамбург би възпрепятствала сериозно
Коментари Харесай

Бивш американски генерал посочи слабото звено в отбраната на НАТО

Кибератака против немските пристанища Бремерхафен и Хамбург би попречила съществено напъните на НАТО да изпрати военни подкрепления на съдружниците . За това предизвести пред " Ройтерс " пенсионираният американски военачалник Бен Ходжис.

Ходжис командваше въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа от 2014 година до 2017 година и от дълго време твърди, че гражданската инфраструктура е значителен дирек на военната тактика.

В изявлението за " Ройтерс " той акцентира, че киберзащитата е също толкоз значима , колкото и системите за противоракетна защита за защита на немските пристанища в Северно море.

В последно време Русия все по-често насочва ударите си към информационната и електроенергийната инфраструктура в Украйна , а през октомври предизвести, че " квазицивилната инфраструктура " може да бъде законна цел за ответен удар против страни, подпомагащи източноевропейската страна, която тя атакува през февруари.
 НАТО вижда възходяща опасност от Китай
НАТО вижда възходяща опасност от Китай

Западните страни би трябвало да внимават да не основават нови зависимости към Пекин

Бремерхафен и Хамбург в действителност са най-важните морски пристанища, от които зависи Алиансът, за военното съоръжение, а освен за комерсиалните товари, посочи Ходжис.

Той напомни която бе наречена NotPetya и се приписваше на Русия. Въпреки че в началото тя беше ориентирана към Украйна, бързо се популяризира през корпоративните мрежи на мултинационални компании с интервенции или снабдители в Източна Европа. Датският корабен колос Maersk заяви, че офанзивата е предизвикала спирания в компютърните му системи по целия свят, заради което компанията е изгубила информация за товарите си.

Тогава разбрах какъв брой сме уязвими , съобщи Ходжис.

Ако не можем да използваме Бремерхафен, за Съединени американски щати ще бъде доста мъчно да се подсилят и да изпълнят своята част от оперативните проекти, предизвести той.
 Финландският министър председател: Европа е прекомерно софтуерно подвластна от Китай
Финландският министър председател: Европа е прекомерно софтуерно подвластна от Китай

Тя напомни за зависимостта от съветската сила

В светлината на това решението на COSCO Shipping Holdings Co. Ltd да закупи дял от терминал в Хамбург - най-голямото пристанище в страната, е " доста обезпокоително ", тъй като по този начин те влизат в " екосистемата " на пристанището, означи той.

По негови думи пристанищата ще бъдат от значително значение за привличането на съдружници. По тази причина, " знаейки, че китайците могат да повлияят или да нарушат дейностите в сериозната транспортна инфраструктура, това е проблем ".

Германското министерство на защитата не разяснява опасенията за сигурността на Ходжис.

Пристанищният оператор на Хамбург HHLA уточни, че непрекъснато изследва софтуера, с цел да разпознава и в профил слабостите допустимо най-бързо.

От своя страна китайското външно министерство съобщи, че е въпрос на двете страни и трети страни " нямат право да се намесват ".
 Microsoft регистрира все по-агресивни хакерски атаки от Русия, Иран, КНДР и Китай
Microsoft регистрира все по-агресивни хакерски атаки от Русия, Иран, КНДР и Китай

Двойно са скочили хакерските офанзиви против сериозни инфраструктури за година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР