Кибератака над компютърните системи на "Български пощи" създаде проблеми с

...
Кибератака над компютърните системи на "Български пощи" създаде проблеми с
Коментари Харесай

Кибератака към Български пощи остави редица пенсионери в Русе без пари

Кибератака над компютърните системи на "Български пощи " сътвори проблеми с изплащането на пенсиите и великденските надбавки

Още сутринта от "Български пощи " увериха, че няма да има спиране в изплащането на парите. В Пловдив и Русе обаче десетки пенсионери не съумяха да вземат пенсиите и надбавките си, осведоми.

Въпреки уверението на "Български пощи ", че хакерската атака няма да спре изплащането на пенсии, обществени помощи и великденски надбавки, в доста от пощенските клонове, приемането на пари през днешния ден беше невероятно.

Все отново в някои от по-малки клонове в Пловдив сътвориха краткотрайна организация и започнаха да изплащат по лист пенсии и добавки, само че единствено на едно гише. Хората, които чакаха за заплащане на сметки обаче бяха връщани.

И в Русе доста пенсионери бяха обезпокоени, че могат да останат без пари за празниците.

От "Български пощи " отхвърлят коментар пред камерата на националната телевизия.

От Министерството на електронното ръководство обявиха, че знаят за казуса и работят за изясняването му.

А с пост в обществената мрежа, отрасловият вицепремиер Калина Константинова изясни, че изплащането на великденските добавки за всички е обезпечено. И се работи за отстраняването на всички механически неизправности в най-кратки периоди. Според Константинова обаче, през последните 10 години киберсигурността на "Български пощи " е била редовно неглижирана.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР