Кибер-нападенията срещу международната система стават все по-сложни и по-успешни Кибер-крадците

...
Кибер-нападенията срещу международната система стават все по-сложни и по-успешни Кибер-крадците
Коментари Харесай

Руски хакери откраднали 340 млн. рубли с хакване на SWIFT

Кибер-нападенията против интернационалната система стават все по-сложни и по-успешни

Кибер-крадците стават все по-находчиви, а офанзивите им – все по-сполучливи

Хакери са откраднали 339,5 милиона рубли (6 милиона долара) посредством офанзива против системата за интернационалните разплащания SWIFT в Русия предходната година. Това разкри съветската централна банка в петък.

Обявлението, „ заровено “ в последните редове на отчет на централната банка за цифровите обири в съветските банки, е най-новото попълнение в поредност от сполучливи и неуспеши кибер-обири. Централната банка съобщи, че информацията касае „ сполучлива офанзива на работното място на оператор от системата SWIFT “. „ Обемът на неразрешените интервенции вследствие на тази офанзива възлиза на 339,5 милиона рубли “, уточни регулаторът.

Централната банка отхвърли да даде спомагателни детайлности.

Говорител на SWIFT, чиято система се употребява за прекачване на трилиони долари всеки ден, съобщи, че компанията не разяснява съответни събития. „ Когато ни се рапортува за случай на евентуална машинация, ние предлагаме подпомагане на засегнатия консуматор, с цел да му помогнем да отбрани средата си, “ уточни представителят Наташа де Терън.

Хакерите са изтеглили парите и това е „ нормална скица, когато те поемат надзор над компютър “, уточни представителят на Руската централна банка, цитирайки Артем Сичев – заместник-началник на отдела по сигурността при регулатора.

Брюкселската SWIFT съобщи в края на предходната година, че цифровите измами стават все по-сполучливи, защото хакерите употребяват по-сложни принадлежности и техники за пробутване на своите офанзиви.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР