Киърън Трипиър измести Трент Александър-Арнолд от разширения състав на английския

...
Киърън Трипиър измести Трент Александър-Арнолд от разширения състав на английския
Коментари Харесай

Саутгейт обясни защо не разчита на Александър-Арнолд

Киърън Трипиър измести Трент Александър-Арнолд от разширения състав на британския народен тим, тъй като може да бъде употребен допълнително функции и се оправя добре с тях, твърди селекционерът Гарет Саутгейт. Англия играе в модерната в днешни дни скица с трима централни бранители и офанзивни халф-бекове. Александър-Арнолд бе отвън състава при равенството 3:3 с Германия в понеделник, а Рийс Джеймс стартира по дясното крило зад Фил Фоудън. Трипиър пък бе на пейката вместо бранителя на Ливърпул, който има единствено един мач за националния тим през годината. Това слага под въпрос присъединяване му на международните финали в Катар. 

" Миналата седмица против Италия нямахме потребност от поддръжка на левия бек. Срещу Германия обаче не бе по този начин и се нуждаехме от Чили (Бен Чилуел) на пейката, където разполагахме и с Киърън. В момента имам чувството, че мога да го употребявам повече от Трент ", съобщи Саутгейт. 

Английският селекционер добави, че Хари Магуайър би трябвало да играе по-често за Манчестър Юнайтед преди международното състезание. Той е запаса в последните четири мача на " алените дяволи " в шампионата. " Той е един от футболистите, които ни дават максимален късмет за победа. Заради това е в състава. Нужен ни е този Хари Магуайър, който играе постоянно и го прави със самочувствие ", продължи Саутгейт. " Това важи и за други футболисти в националния тим, само че той е индивидът, в който всички са вперили взор. Сигурен съм, че не му е елементарно, само че малко хора биха посочили темперамент и резистентност като него ".

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР