КГБ, както всяка специална служба, работи на принципа “целта оправдава

...
КГБ, както всяка специална служба, работи на принципа “целта оправдава
Коментари Харесай

Няма да повярвате къде агентките на КГБ криели микрофоните си

Комитет за Държавна сигурност (на СССР), както всяка специфична работа, работи на правилото “целта оправдава средствата”. Моралните съображения въобще нямат значение.

Една десета от тази работа са дами, а главното им качество е гения да съблазняват. Представителките на нежния пол са употребявани за добиване на секрети данни даже по време на Великата отечествена война, само че процесът е разпрострат необятно през 70-те години, когато Юри Андропов става ръководител на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Приюти за “лястовици”

Лястовици назовават проститутките, които работят за Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР). По време на войната във Владивосток има специфични обществени домове за съдружниците, от които проститутките получават скъпа информация.

Необходимо е да могат да се съблазнят и притъпят бдителността на задграничните военни. От началото на Студената война потребността от специфични сътрудници в поли се усилва.

Тогава покрай Казан е издигнато особено учебно заведение за бъдещи прелъстителки, където съществено се заемат с образованието им: девойките би трябвало да знаят няколко езика, да могат да разграничават до 50 гласа.

Наричат ги лястовици и са им дадени офицерски чинове. Естествено, дамите подписват съглашение за неразкриване на информация, роднините им даже не знаят какво вършат. Те се пенсионират много рано, тъй като младостта - главното им оръжие - не е безконечна.

Модерно съоръжение

През 50-те и 60-те години в страната цари най-жестоката цензура. Сцените на чувствена обич във филмите са изцяло почтени.

Що се отнася до проституцията, считана за част от “разлагащия се Запад”, тя публично не съществува в Съюз на съветските социалистически републики (по същата причина никой не е съден за даване на полови услуги, нормално девойките са упреквани в безчинство и нарушение на публичния ред). Междувременно в специфичните учебни заведения на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) бъдещите съблазнителни сътрудници гледат просветителни порно филми.

За демонстрациите е употребявано най-модерното западно съоръжение, недостъпно за елементарните смъртни. Тъй като порното е чужбинско, девойките по едно и също време усъвършенстват познанията си по непознати езици.

От началото на 70-те години в Съединени американски щати избухва “ерата на порнографията”, взрив на XXX филмите. Видеотеките на специфичните учебни заведения доста уголемяват своя репертоар. Вчерашните ученички и студентки научават за типовете секс и за най-широките интимни желания на хората.

В последна сметка клиентите постоянно са много образовани и изискват нещо по-интересно. Смята се, че неизреченият девиз в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за такива девойки е “Вашето главно оръжие е вашето тяло”.

Умения за самоотбрана

Момичетата освен учат непознати езици и гледат порнография - с тях работят психолози, стилисти, учат ги на умения за самоотбрана и даже на основи на етикета. В “лястовицата” всичко би трябвало да е наред: облекла, долни дрехи (поръчано от чужбина, защото в Съюз на съветските социалистически републики бельото въобще не е еротично), тяло и душа.

Момичетата даже научават основите на звукозаписната техниката, тъй като би трябвало да знаят по какъв начин работят устройствата за подслушване. Ноу-хауто на руската инженерна мисъл са дребни микрофони под формата на подправени зърна и противозачатъчни спирали.

Солидна заплата

През 70-те и 80-те години половият шпионаж в Съюз на съветските социалистически републики процъфтява. Стаите в подведомсвените хотели “Русия”, “Метропол”, “Национал”, “Белград” в Москва и “Рус” в Киев са натъпкани със особено съоръжение.

Персоналът знае за това и всички, участващи в тайната, подписват съглашение за неразкриване. В допълнение към разкриването на секрети данни, сътрудниците събират компромати за клиентите, а също по този начин дават на девойките задания да предизвикват чужденците (предимно милионери) да подписват контракти, потребни за страната на Съветите.

На комсомолците са обещавани шеметна кариера и солидна заплата. Мнозина отиват да работят за Комитет за Държавна сигурност (на СССР), въодушевени от фантазиите за хубав живот. През 1989 година, когато доста секрети стартират да се разкриват от преструктуриращите медии, някогашният към този момент ръководител на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Владимир Крючков означи, че дамите съставляват 14% от общия брой сътрудници.

Елитни интимни салони

Всички девойки, без изключение, са регистрирани в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и имат специфична подчиненост. Малка част от тях работят за непознатото разузнаване. По време на Олимпийските игри през 1980 година всички проститутки, които не са свързани с Комитет за Държавна сигурност (на СССР), са краткотрайно депортирани отвън Москва, а жриците на половия шпионаж получават карт бланш за обслужване на чужденци във всички подведомствени хотели.

Самата върхушка на интимния хайлайф работи в чужбина. Във Федерална Република Германия, във Франкфурт на Майн, е отворен сексуален салон, който е по-пригоден за непринудени срещи, в сравнение с елементарни хотелски стаи. Там се обслужват офицери от НАТО. Данните, получени във Федерална Република Германия, са изпращани в Германска демократична република, а по-късно и в Москва.

Не компромат, а подарък

Повечето чужденци, с които девойките работят, са чувствителни към репутацията си на честни фамилни мъже и откакто им дават компрометиращи доказателства, се съгласяват да сътрудничат на управляващите. Но от време на време има и неточности.

Индонезийският президент Ахмед Сукарно е женен няколко пъти, само че това не му е задоволително. Идвайки в дадена страна, той първо отива в локалния обществен дом. Съюз на съветските социалистически републики не прави изключение.

Тук Сукарно си провежда сесия за колективен секс в хотел “Метропол”. След като сътрудниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) му предават компрометиращи доказателства, където оргията му е снимана в от разнообразни ракурси с най-малки детайлности, той не се изненадва. Напротив, желае да му създадат още копия, с цел да може да се похвали на приятелите си у дома и приема фотосите като подарък.

Източник: "Труд "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР