Кейт Буш вдъхновила певческата кариера на Аланис Марисет. 46-годишната звезда

...
Кейт Буш вдъхновила певческата кариера на Аланис Марисет. 46-годишната звезда
Коментари Харесай

Аланис Морисет призна кой я е вдъхновил да пее

Кейт Буш въодушевила певческата кариера на Аланис Марисет. 46-годишната звезда е върл почитател на дебютния сингъл на Кейт от 1978 година " Wuthering Heights " и призна, че се е въодушевила от триумфа му, написа dariknews.bg.

Говорейки в предаване пред Apple Music Hits, тя показа: „ Тя беше на 19, когато песента излезе през 1978 година, тя е англичанка, а песента „ Wuthering Heights “ я направи първата жена, постигнала номер 1 със независимо написана ария в класацията на Англия. И заглавието на песента, и разказът и наличието на песента се основава на едноименната книга на Емили Бронте, 'Wuthering Heights' (”Брулени хълмове”). Емили Бронте е една от сестрите Бронте, Шарлот и Ан, Шарлът е написала „ Джейн Ейър “. Те в началото са разгласили своите творби под мъжки псевдоними. О, патриархат. Трябвало е да се преструват на мъже, с цел да бъдат признати съществено в литературния свят, само че това явно се промени, което е вълнуващо...'', споделя Морисет.
Аланис признава, че триумфът на Кейт ѝ е дал убеденост, че и тя един ден може да стане " известна певица ".

Хитмейкърът на " Ironic " към момента си спомня, че като че ли е била „ събудена” от гласа на Буш я е окуражило да продължи музикалната си кариера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР