Кейт Бланшет е избрана за носител на Почетен Сезар на

...
Кейт Бланшет е избрана за носител на Почетен Сезар на
Коментари Харесай

Френската филмова академия призна Кейт Бланшет

Кейт Бланшет е определена за притежател на " Почетен Сезар " на 2022 година и ще получи премията в Париж на 25 февруари в границите на 47-ата гала по връчване на премиите " Сезар ".

52-годишната актриса ще получи премията за изцяло творчество от Френската кино академия.

В изказването на Академията се споделя: " Световноизвестната австралийска актриса и продуцент, двукратна носителка на " Оскар " Кейт Бланшет ще получи в петък, 25 февруари 2022 година, на сцената на " Олимпия " " Почетен Сезар " в границите на 47-ата гала " Сезар ". Съосновател и шеф на продуцентската компания " Dirty Films ", дружно с сътрудниците си Андрю Ъптън и Коко Франсини, Кейт Бланшет е многостранен актьор, работещ в киното, малкия екран, театъра ".

От дебюта си като актриса кариерата ѝ е белязана от номинации и награди, измежду които " Златен глобус " за най-хубава актриса в драма през 1999 година за превъплъщението ѝ в облика на кралица Елизабет във кино лентата на Шекхар Капур; " Оскар " за най-хубава поддържаща роля през 2005 година за превъплъщението ѝ в облика на Катрин Хепбърн във кино лентата на Мартин Скорсезе " Авиаторът " ; Купа " Волпи " на филмовия фестивал във Венеция през 2007 година за дръзкото си преобразяване в артиста Боб Дилън в " Не съм там " на Тод Хейнс; " Оскар " за най-хубава актриса през 2014 година за ролята си в " Син жасмин " на Уди Алън; Награда " Стенли Кубрик " за високи достижения в киното през 2018 година

" Кейт Бланшет изумява публиката с всяка своите появи, без значение дали като кралица на елфите, омагьосваща в трилогиите " Властелинът на пръстените " и " Хобит " на Питър Джаксън, като богиня в " Тор: Рагнарок " на Тайка Уайтити или нещастна в любовта в " Странният случай с Бенджамин Бътън " на Дейвид Финчър или пък " Карол " на Тод Хейнс ", продължава изказването.

Извън снимачната площадка Кейт Бланшет също взе участие интензивно, по-специално в битката за правата на жените; дипломат на благосклонност на ВКБООН, организацията на Организация на обединените нации за бежанците, през 2018 година получи Кристалната премия на Световния стопански конгрес в Давос за своята работа и отдаденост.

" С голямо удивление ще я приветстваме на сцената на " Олимпия ", с цел да ѝ връчим " Почетен Сезар " за тази безусловно забележителна кариера и персона. Ще се забележим на 25 февруари ", пишат уредниците, предава БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР