КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (АП) — Ново изследване предполага, че има

...
КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (АП) — Ново изследване предполага, че има
Коментари Харесай

Спътникът на Юпитер Европа може да има по-малко кислород от очакваното, находка, която може да попречи на живота

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (АП) — Ново проучване допуска, че има по-малко О2 на ледената повърхнина на спътника на Юпитер Европа, в сравнение с се смяташе — и това може да повлияе на това, в случай че в подземния океан на Луната може да се спотайва някакъв живот.

Дори с малко или никакъв О2, микробите към момента може да се суетят в океана, за който се счита, че съществува на благи (километри) под Европа замръзнала кора. Що се отнася до какво друго, „ кой знае “, сподели ученият от НАСА Кевин Хенд, който не е взел участие в изследването, оповестено в понеделник в Nature Astronomy.

Необходима е още работа, с цел да се потвърдят тези открития, които опонират на по-ранните наблюдения с телескоп на сгъстен О2 в леда на Европа, което демонстрира по-висока централизация на О2, сподели Хенд.

Новото изследване се основава на данни, събрани от галактическия транспортен съд Juno на НАСА по време на изключително близко прехвръкване на Европа през 2022 година - разстояние от единствено 219 благи (353 километра)...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР