КЕВР разгледа на открито заседание предложението на Булгаргаз да намали

...
КЕВР разгледа на открито заседание предложението на Булгаргаз да намали
Коментари Харесай

Току-Що От Топлофикация Ни Подкосиха Краката! Надеждата Угасна Още В Началото На Студения Сезон, Лоши Новини

КЕВР прегледа навън съвещание предлагането на " Булгаргаз " да понижи със 7,29 на 100 цената на природния газ за четвърто тримесечие на 2017 година В същото време обаче влиза в действие нова цена за достъп и транспорт, оповестена от " Булгарстрансгаз ", което не разрешава цените на топлото да бъдат понижени, изясни шефът на енергийния регулатор, написа Пик.

" Ако от 1 октомври само имаше понижение на цената на природния газ, без никакво друго странично въздействие, това щеше да случи. Но в това време тази цена на газа, която ще влезе в действие от 1 октомври, се съпътства от смяна в мрежовите услуги, тъй като влиза в деяние новият европейски входно-изходен тарифен модел. Тарифите, които бяха към този момент оповестени предходната седмица от " Булгартрансгаз ", плануват известно нарастване на цените за достъп и транспорт, което води до нарастване на разноските на мрежови услуги с повече от 2.5 на 100. Това значи, че сумарното изменение на услугата е под 5 на 100 ", сподели Иванов.

Тъй като смяната е под 5 %, няма съображение КЕВР да поправя цените на топлинната сила и на електрическата енергия от когенерациите, разясни Иванов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР