КЕВР измени всички свои решения за цената на природния газ

...
КЕВР измени всички свои решения за цената на природния газ
Коментари Харесай

КЕВР одобри поредното намаление на цената на природния газ със задана дата

КЕВР промени всички свои решения за цената на природния газ от август 2019 година до края на март 2020. Сега топката за връщането на надвзетите суми от страна на " Газпром " е в ръцете на " Булгаргаз ".

© Цветелина Белутова Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) реши цената на природния газ за януари да бъде 37.82 лева./мВтч (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което е с 14.12% по-малко от работилата цена преди постигнатото съглашение сред " Булгаргаз " и " Газпром ".

Цената за февруари пада с 23.03% спрямо одобрената до момента и става 33.81 лева./мВтч, а цената на природния газ за март понижена до 30.10 лева./мВтч, което е с 31.65% под настоящата до този миг.

Миналата седмица КЕВР актуализира и цените от 5 август 2019 година до 1 януари 2020 година На тази база в този момент " Булгаргаз " ще би трябвало да направи свои калкулации какви суми да върне на клиентите си, огромна част от които са топлофикационните сдружения. Общата сума, която следва да бъде възобновена е блзио 200 млн. лв.. Едва по-късно самите топлофикации ще стартират да приспадат избрани суми от сметките на своите клиенти - семействата.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР