Кевин Спейси и неговите продуценски компании трябва да платят на

...
Кевин Спейси и неговите продуценски компании трябва да платят на
Коментари Харесай

След обвиненията: Осъдиха Кевин Спейси за милиони

Кевин Спейси и неговите продуценски компании би трябвало да платят на студиото зад сериала " Къща от карти " 31 милиона щатски $ за понесени загуби от уволнението на артиста, упрекнат в полови похищения. Това излиза наяве от дефинитивно арбитражно решение.

Документът е импортиран във Върховния съд на Лос Анджелис с искане за утвърждение от арбитър. Арбитрите считат, че артистът е нарушил условието в контракта си за професионално държание, като " е подхванал несъмнено държание по отношение на няколко членове на екипа във всеки от петте сезона, в които взе участие и е изпълнителен продуцент на " Къща от карти ".

Студиото MRC, което стои зад поредицата, трябваше да уволни Спейси в средата на шестия сезон. Наложи се също да бъде пренаписан сюжетът за премахване на героя му, изпълняващ основна роля, а епизодите бяха понижени на осем от плануваните тринадесет, с цел да се спазят контрактуваните крайни периоди. В резултат на това загубите възлизат на няколко десетки милиона щатски $, се споделя в документа.

" Безопасността на нашите чиновници, на снимачните площадки и работната конюнктура е от първостепенно значение за MRC ", се споделя в изказване, публикувано от студиото.

Представител на холивудската звезда не отговори на питане, изпратено от Асошиейтед прес. Адвокатите му настояват, че дейностите на актьора не са били значителен фактор за понесените загуби.

Тримата арбитри се произнесоха след траяла три години правосъдна борба и осемдневни чувания по проблема, минали при закрити порти.

Кевин Спейси (62 г.) апелира решението.

През 2017 година артистът беше упрекнат в полови похищения от повече от 20 мъже, напомня Българска телеграфна агенция. Той изрично отхвърля, само че обвиняванията съществено засегнаха кариерата му - Спейси беше отхвърлен от нашумели продукции, в които участваше.

Той е притежател на две награди " Оскар " - за най-хубав артист във кино лентата " Американски прелести " през 2000 година и за най-хубав артист в поддържаща роля в " Обичайните обвинени " през 1996 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР