Керамичните съдове имат способността да зареждат хората с положителната енергия

...
Керамичните съдове имат способността да зареждат хората с положителната енергия
Коментари Харесай

Здравословно готвене в керамични съдове

Керамичните съдове имат способността да зареждат хората с позитивната сила на природата – слънцето, въздуха, водата и земята. От антични времена хората са употребявали керамични съдове, в които храната става доста вкусна.

Керамичните съдове са доста комфортни за готвене, а приготвените в тях артикули са доста по-здравословни, в сравнение с тези, които са приготвени в алуминиеви или различен тип съдове.

Продуктите, приготвени в керамични съдове, учудват прелестно с особения си усет и мирис. В керамични съдове можете да готвите месо, риба, зеленчуци, както и да печете разнообразни типове кулинарни шедьоври без прибавяне на мазнини.

 Керамична тава

Технологията на готвене на разнообразни ястия в керамични съдове е много опростена и не изисква специфична подготовка.

Достатъчно е да подготвите продуктите, които са ви нужни за ястието, да ги сложите в съда, да го покриете с керамичен похлупак и да го сложите във фурната.

Можете да добавите малко вода или вино към продуктите, които готвите, както и нужните подправки. Ако желаете, можете да облепите капака с тесто, с цел да се задуши по-добре ястието.

Но би трябвало да сте наясно за какъв брой време се подготвят продуктите в керамичния съд, с цел да можете да не разрязвате тестеното запечатване. Ястията, приготвени по тази технология, напряко се топят в устата.

 Керамичен съд

Керамичните съдове се поставят в студена фурна, с цел да се нагреят последователно. Ако сложите керамичен съд в гореща фурна, той може да се спука. Температурата на готвене може да доближи до 250 градуса и готвенето може да продължи към час. След като е готово, ястието се вади от фурната и се сервира.

То се сервира напряко в керамичния съд, в който е приготвено. Така като се изключи че се поддържа топло, то е и доста по-красиво, по тази причина е уместно за посрещане на посетители.

Керамичните съдове са екологично чисти. В тях се подготвят екологично чисти ястия. Те са лесни за поддръжка, тъй като се мият доста елементарно.

Много са комфортни съдовете, които имат единствено вътрешно керамично покритие. Такива са модерните тигани и тенджери, с които се готви здравословно. По тях нищо не залепва и количеството на мазнината за готвене може да е минимално. Разбира се, и цената им е по-висока, само че пък са интелигентна инвестиция.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР