Кенийски политици зарязаха луксозния си начин на живот, докато са

...
Кенийски политици зарязаха луксозния си начин на живот, докато са
Коментари Харесай

Не е за вярване на какво са готови политици преди избори

Кенийски политици зарязаха първокласния си метод на живот, до момента в който са в предизборна акция, и започнаха да чистят тоалетни, да режат зеленчуци и да вършат чай в опит да омаят гласоподавателите преди парламентарните избори в страната на 9 август, написа profit.bg.

Един от политиците, които забавляват кенийците най-вече, е Поликарп Игате, който постави чисто нова престилка, ботуши и ръкавици, преди да грабне парцал и кофа и да стартира да чисти публични тоалетни в столицата Найроби.

Чистенето му продължи по-малко от 20 секунди, до момента в който чистачите го гледаха развеселени.

" Дълго време това беше считано за мръсна работа, само че това е една виновна работа, " съобщи Игате.

Игате, който взе участие в конкуренцията за влиятелния пост на губернатор на Найроби, също по този начин популяризира фотоси, на които мие коли, изявява се като диджей и сервира алкохол в нощни клубове.

Неговите осъществявания накараха някои хора да се майтапят, че той би трябвало да пристигна у дома и да им гледа децата или да прави домакинската работа.

Игате беше заместник-губернатор на Майк Сонко, само че подаде оставка по-малко от година, откакто заел длъжността, заявявайки, че не е съумял да завоюва доверието на губернатора.

Политически анализатори настояват, че тези пиар трикове са добре познати на електората и е малко евентуално да повлияят на гласоподавателите.

Основният съперник на Игате е сенаторът на Найроби Джонсън Сакаджа. Той също не се срами да ползва сходни трикове, споделяйки фотоси по какъв начин купува риба от крайпътни търговци, както и домати и лук от пазара, вместо от супермаркета.

Сакаджа е сенатор в Найроби от 2017 година, а това е първият му опит да се пребори за губернаторското място.

Жителката на Найроби Ан Уамбуй декларира пред BBC, че до предизборната акция политиците нямат визия къде се намират пазарите.

" Ние се борим за оцеляване в този град, а някой, който пазари на скъпи места, идва и се преструва, че ни схваща, когато желае нашия глас, " споделя тя.

Депутатът Дидмус Бараса се пробва да очарова гласоподаватели, като се придвижва с моторизирани рикши, отказвайки се от първокласния си метод на живот.

Той също по този начин седна в ръчна количка, която беше сложена върху колата му. Ръчната количка е знак на неговата партия и се употребява за печеленето на благосклонностите на млади предприемчиви кенийци.

Бараса също по този начин се появи на фотография по какъв начин пие чай с локални хора в на ниска цена хотел.

На други фотоси той употребява обичайно огнище от три камъка, с цел да подготвя чай за 67-годишна вдовица, макар че е обут с луксозни кожени обувки.

 Политици чистят тоалетни и режат зеленчуци преди избори

Бившият сенатор Бони Калвале пък искаше да покаже, че улиците не са му непознати, като избра да лъснат обувките му край пътя, до момента в който хапва печена царевица.

Народният представител Джордж Теури провокира насмешки, откакто пусна фотоси по какъв начин се разхожда необут по състезателен екип с текст към тях " Обожавам всеки миг в моя квартал ".

Преди пет месеца сенатор Исак Мваура постави неимоверни старания, с цел да получи номинацията на своята партия да се кандидатира за народен представител в Найроби, като даже помагаше на търговци да режат зеленчуци.

В последна сметка, това не му оказа помощ и във вторник той няма да бъде в листите за изборите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР