Кенет Чезебро, архитект на заговора за фалшиви избиратели, пледира за невинен по делото за изборите в Джорджия

...
Адвокатът Кенет Чезебро, архитектът на заговора на кампанията на Тръмп
Коментари Харесай

Адвокатът Кенет Чезебро, архитектът на заговора на кампанията на Тръмп за фалшиви избиратели през 2020 г., се призна за невинен в петък по делото за подривна дейност в Джорджия, според съдебно дело.

Той също така се отказа от правото си на изслушване по обвинение, според документацията.

Chesebro е изправен пред седем наказателни обвинения, включително нарушение на закона RICO на Грузия и заговор за извършване на фалшификация. Той отрича да е извършил нарушение и процесът срещу него трябва да започне в края на октомври.

Чесебро, първият обвиняем в Джорджия с насрочена дата за процеса, иска съдия да принуди окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис да ускори оборота на доказателствата за „откриване“ преди наказателния процес срещу него на 23 октомври.

В съдебна декларация в петък адвокатът на Чесебро каза, че вече е дал на Уилис твърд диск за доказателствата. Но той каза, че прокурорите са го уведомили, че няма да са готови да го върнат, заедно с откритите материали, до 15 септември.

„Държавата не бива просто да се оставя да свърши часовника възможно най-късно, за да спечели тактическо предимство в този съдебен спор“, каза адвокатът на Chesebro Скот Грубман в документ.

В документацията се казва: „Държавата публично разтръби, че е готова незабавно да започне съдебен процес. Ето защо, сега да се каже, че държавата не може да предаде откритията, щамове на доверчивост.

Прокурорите от окръг Фултън искат да гледат делото заедно с всички 19 обвиняеми през октомври и да го задържат в щатския съд.

Част от подсъдимите поискаха делото да бъде разделено и да се гледат отделно. Някои обвиняеми се опитват да преместят делото във федералния съд. И някои обвиняеми настояват за бързи процеси по-късно тази година, докато бившият президент Доналд Тръмп се противопоставя на тази времева рамка и иска да забави процеса.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР