Кенеди, Рузвелт, Айнщан, Балзак, Моцарт, Наполеон - всеки един от

...
Кенеди, Рузвелт, Айнщан, Балзак, Моцарт, Наполеон - всеки един от
Коментари Харесай

Навиците на великите: Да спиш като Моцарт и да си почиваш като Айнщайн

Кенеди, Рузвелт, Айнщан, Балзак, Моцарт, Наполеон - всеки един от тях има своя принос за международната история, просвета и просвета.

Обединява ги и друго - навиците.

Навик №1: Четене

Всички велики хора обичат да четат. Вземете като образец Бил Гейтс. Той отделя време за най-малко една книга на седмица. Всяка година разгласява лист от заглавия, които са му създали усещане.

Уорън Бъфет посвещава 80% от времето си на четене. Марк Закърбърг, макар многото си задължения, също чете.

Поклонници на четенето са били още Стив Джобс, Джон Кенеди, Теодор Рузвелт, Наполеон Бонапарт, Алберт Айнщайн и Лев Толстой.

За Оноре дьо Балзак знаем, че е четял доста бързо. Прочитал е по 2000 думи за половин час. С него можем да съпоставяме единствено Джон Кенеди - той е имал феноменална скорост на четене, достигаща над 1000 думи в минута.

Томас Едисън пък е имал впечатляваща дарба да запаметява прочетеното.

Как да развиване навика си да четете бързо:

За да развиете табиет да четете постоянно, имате потребност освен от предпочитание, само че и от свободно време. Как великите персони са успявали да намерят такова? Практикувайте втория потребен табиет!

Навик №2: Ранно ставане

Денят на множеството гениални хора стартира доста рано. Примерно, към 4:00-5:00 часа сутринта. Бенджамин Франклин се е събуждал в 5:00 часа, Тим Кук става в 4:00 часа, а Бил Гейтс - в 5:00-6:00 часа.

Чарлз Дарвин се е събуждал много рано - в 3:30, а в 4:00 е пристъпвал към работа. Дори Моцарт споделя в своя дневник, че към 6:00 часа е приключвал със утринния си тоалет, а в 7:00 е започвал да написа музика.

Горе-долу същият режим е следвал Винсент Ван Гог. Той е започвал да твори в 7:00 и е приключвал работа към 18:00.

Ранното ставане разрешава на великите хора да посвещават най-плодотворните си утринни часове на напрегната работа, а по-късно видимо да усилят продължителността на своя ден. Ето няколко съвета по какъв начин и вие да станете ранобудни:

Навик №3: Самодисциплина вместо мотивация

Повечето открояващи се персони живеят и работят по строго плануван график. Например, Стивън Кинг е уверен, че навикът да се твори се създава по същия метод, както и навикът да се спи несъмнено количество часове на денонощие. То е резултат от самодисциплина. И точно тя му оказва помощ да написа по 6 страници дневно.

График на ежедневните каузи са имали още Владимир Набоков, Ърнест Хемингуей и доста други писатели и художници.

Как да се научим на самодисциплина:

Навин №4: Почивайте си пълноценно

Продуктивността на индивида зависи директно от неговите умения да възвръща силите си. Това може да стане посредством разходка (както са правели Бетовен, Дарвин, Фройд и Дикенс), четене (Рузвелт и Бонапарт) или креативно занимание (Айнщайн обичал да свири на музикални инструменти), написа marieclaire.ru.

Отлично решение за отмора също по този начин е дрямката. Точно на нея са разчитали Кенеди, Рокфелер, Дали, Айнщайн и Маргарет Тачър.

Да се отпуснете и отпочинете в границите на деня ще ви оказват помощ:

Навик №5: По-малко сън

Нормалната дълготрайност на съня всекидневно е 7-8 часа. Много изявени персони обаче спят по-малко. Например, Наполеон и Франклин са имали потребност от единствено 4 часа сън, Моцарт и Тачър - към 5 часа, а Илон Мъск - 6 часа. Никола Тесла от време на време успявал да възвърне силите си единствено с 2 часа сън.

Сред гениите е публикуван така наречен полифазен сън. Леонардо да Винчи спял по 15 минути на всеки 4 часа.

Как да се научите да спите по-малко:

Навик №6: Концентрация

За да работят бързо и добре, множеството гении са се отказвали от изпълняването на няколко задания по едно и също време. Макар Мъск постоянно да е споменавал, че до момента в който чете пощата си, играе с децата, доста други не са разчитали на това.

Концентрирането върху една задача е било в интерес на мнозина - Леонардо да Винчи, Моцарт и други гении. Според тях, това успокоява, понижава напрежението и оказва помощ за нареждане на мислите.

Как да се научим да концентрираме вниманието си:

Гениалността е подарък, който в друга степен участва във всеки. Ако добавите към него опита и знанията на изявени персони от предишното и сегашното, ще получите късмет да постигнете доста огромни триумфи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР