Казват, че веднъж волгата на московски дипломати паднала в Нил.

...
Казват, че веднъж волгата на московски дипломати паднала в Нил.
Коментари Харесай

Когато Волга беше най-добрата кола на световно изложение

Казват, че един път волгата на московски дипломати паднала в Нил. „ Горката “ била извлечена на брега, запалили я на половин оборот – и за наслада на събралата се навалица тръгнала напред

На Световното ревю в Брюксел през 1958 година „ Волга “ е приета за най-хубавата кола на континента. Веднага по-късно паметният за времето си автомобил стартира да се купува в 75 страни. За издръжливостта на волгата се носят митове.

Казват, че един път волгата на московски дипломати паднала в Нил. „ Горката “ била извлечена на брега, запалили я на половин оборот – и за наслада на събралата се навалица тръгнала напред. Това е и първата руска кола, която имала серийна трансформация с десен волан – за продажба на британците, написа вестник Ретро.

„ Волга “ е била създавана във фабриките на ГАЗ в Нижни Новгород. Със своя съвременен дизайн тя се трансформира в знак на високия статут в руската номенклатура. През годините се създават четири генерации на волги, като всяко претърпява по няколко актуализации по време на индустриалния проект. Първият модел „ Волга “ е от 1956 година с името „ ГАЗ 21 “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР