Казват, че срамна работа няма. И е така. Но все

...
Казват, че срамна работа няма. И е така. Но все
Коментари Харесай

Работата, която никога не бихте искали да работите

Казват, че срамна работа няма. И е по този начин. Но въпреки всичко има специалности, които са надалеч по-малко желани, даже и да са доста добре платени.

 

Според изследване измежду най-нежеланите специалности е хигиениста . И в случай че у нас тази специалност не е толкоз добре платена, в Съединени американски щати, да вземем за пример хигиенистите получават много положителни заплати и все пак е мъчно да намерите хора за този пост. Разбира се, повода е, че никой не желае да чисти тоалетни, подове, фитнеси, учебни заведения, публични места или пък местопрестъпления. Това е специалност, която наподобява лесна, само че би трябвало да бъдете доста внимателни, с цел да не хванете някоя болест. Ако сте гнусливи, то тази специалност ще ви бъде в действителност сложна за понасяне. 

 

 Добави изложение

 



 

Да сте водач също не е елементарно. И не става единствено въпрос за водач на ТИР, макар че това е може би най-трудоемката задача - да пътувате с дни, да спите в камиона, да се храните, където намерите по пътя и да не виждате фамилията си дълго време. Стоенето с часове пред кормилото е нещо, което касае и всички куриери и снабдители. Така че, в случай че от вас се чака да сте часове пред кормилото, мнозина биха споделили " Не ".

 

Професиите, където се изисква да сте непрекъснато на тлефона също не са измежду обичаните. Представете си да работите в call center, да сте оператор във компания за мобилни услуги, да сте секретарка, да се занимавате с телефонни реклами. По през целия ден ще би трябвало да сте на телефона, да беседват с всевъзможни хора, огромна част от които ще ви затварят телефона. Изтощително е освен физически, само че и душевен. 

 

 Добави изложение

 

Работата в офис , без значение каква е, се трансформира в изключително недолюбвана след пандемията. Така че мнозина не биха работили нищо, което изисква да вървят на работа. Тоест желаят специалност, която може да извършват от вкъщи си. И това не значи, че не им се работи, а просто че намират прекалено много плюсове в home office работата и прекалено много минуси в това да вървят в офис. 

 



 

Сред недолюбваните специалности са също лаборантите, които би трябвало освен да ви взимат кръв, само че и проба от сополи, урина, фекалии и други сходни. Да работите като екстерминатор и да се борите с мишки и хлебарки в мазетата на панелни блокове също не е измежду обичаните занимания. Отпушването на сифони и тоалетни, миенето на прозорци на магазини и високи здания, осъществяването на строителни действия при доста ниски или пък доста високи температури сигурно също не съставляват интерес за мнозина. 

 
А вие какви специалности не бихте желали да работите?
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР