Казанлъшкият състезател за шах Константин Смилов от трета възрастова група

...
Казанлъшкият състезател за шах Константин Смилов от трета възрастова група
Коментари Харесай

Левицата подкрепи шахматен турнир за деца в Казанлък

Казанлъшкият играч за шах Константин Смилов от трета възрастова група завоюва купа „ ДОЛИНА “ в шахматен шампионат за деца в Казанлък, който беше подсилен от Коалиция „ Левицата! ”!

В конкуренцията взеха присъединяване близо 30 деца от Града на розите. Участниците бяха разграничени в четири групи - I възрастова група  – деца от детска градина; II възрастова група  – деца до 10 години; III възрастова група  – деца – до 14 година години и IV възрастова група  – пораснали до16 години.

Участниците в шампионата се състезаваха в седем кръга и демонстрираха забележителни резултати. С необикновен хъс се състезаваха и най-малките участници – децата от детската градина.

И както във всяко съревнование има и спечелили и победени. Във всяка възрастова група бяха отличени първите трима, те получиха орден, грамота и предметна премия. Всички участници в шампионата получиха грамота за присъединяване и детска енциклопедия за спомен.

Съдия на шампионата бе ФМ П. Драганова – арбитър Републиканска категория.

Детският шахматен шампионат бе проведен във връзка годишнина от основаването на вестник „ Долина “ и 1 юни – Деня на детето.

Организатори на шампионата са вестник „ Долина ” и Шахматен клуб „ Казанлък 21 “ с поддръжката на Коалиция „ Левицата! ”.

Надпреварата премине под мото „ Децата - слънчевият лъч на Казанлък “.

Организаторите оповестиха, че шампионата ще се трансформира в традиция и ще се провежда всяка година. Те пожелаха на децата здраве и доста хъс в постигането на фантазиите им и високи спортни оценки.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР