Казанлъшкият оръжеен завод Арсенал, който е най-големият частен работодател в

...
Казанлъшкият оръжеен завод Арсенал, който е най-големият частен работодател в
Коментари Харесай

"Арсенал" пуска работниците си в отпуск за месец

Казанлъшкият оръжеен цех " Арсенал ", който е най-големият частен шеф в страната, пуска служащите си в насилствен отпуск за месец. Като аргументи за решението от компанията показват увеличените цени на консумативи, горива и сила, както и надигащата се вълна от омикрон, заяви БНР. В същото време пониженото търсене на военна продукция се вижда в резултатите на сдружението.
Персонал
Със заповед на управлението, която е била съгласувана със синдикатите в предприятието, мярката влиза в действие от понеделник, 17 януари, и продължава до 11 февруари в това число. По данни от АПИС към октомври 2021 година в компанията работят 7110 души (виж графиката), като след мощната 2017 година личният състав непрекъснато понижава.

Поскъпването на суровините и енергоносителите се отразява на доста индустриални предприятия и " Арсенал " не е изключение. Ситуацията в допълнение се усложнява и от новата вълна на ковид и увеличаващия се брой инфектирани.
Реклама
Подобна мярка компанията предприе и при започване на пандемията, когато затвори фабриките си в Казанлък и Мъглиж за две седмици. Тогава от сдружението оповестиха, че поради намалелите поръчки ще бъдат съкратени към 2000 души личен състав. Данните демонстрират, че спадът на заетите за две години е съвсем толкоз, въпреки че през 2020 година компанията получи към 13 млн. лева помощ от страната по мярката 60/40.
Свиване на бизнеса
Известен като производител на " Калашник ", " Арсенал " е един от огромните експортьори на оръжия от страната. Бизнесът му е мощно подвластен от политическата обстановка в света, като намаляването на военните спорове води до стесняване на пазарите му. А това се отразява и на заетите в сдружението.

Последният финансов доклад за 2020 година демонстрира, че приходите се намаляват с двуцифрен ритъм (виж таблицата). От компанията регистрират и растеж на материалните ресурси, което вложава общата ликвидност. По план за 2021 година на база подписани контракти се очакваше продажбите в допълнение да се свият и да паднат под 390 млн. лева, само че окончателните резултати още не са ясни.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР