Казанлък. Три големи проекта на Общината ще бъдат реализирани през

...
Казанлък. Три големи проекта на Общината ще бъдат реализирани през
Коментари Харесай

Стара Загора: Три големи проекта ще реализира Община Казанлък през 2019 година – „ Светът на траките”, за интегриран градски транспорт и ремонт на надлеза

Казанлък. Три огромни плана на Общината ще бъдат осъществени през 2019 година – „ Светът на траките ” и „ Интегриран градски превоз в Казанлък ”. Това сподели за Радио „ Фокус ” заместител – кметът Даниела Коева. Тя разясни, че със средства по оперативни стратегии и лично финансиране ще бъде осъществен планът „ Светът на траките ”, който е симбиоза от три взаимнодопълващи се елементи и всяка една от тях способства освен за развиването на туризма, а се отразява удобно и върху жителите на града. Трите обекта в този план са социализация на тракийската могила „ Оструша ”, създаване на велоалея, която ще продължи съществуващата сега от Крън до Шипка. Третият обект, който ще бъде построен по този план е Информационно – туристически център на входа на град Шипка.
„ В Инвестиционната стратегия на Община Казанлък за 2017 година бяха заложени средства, които допълват желанията ни през 2019 година да осъществяваме плана за интегриран градски превоз с доставка на електробуси, както и с създаване на площадката, където те ще домуват и където ще бъдат построени и инсталирани зарядните станции. Необходимо е със средства на общинския бюджет да бъде построен трафопост, който ще зарежда площадката и зарядните станции. За това са планувани 70 хил.лв. " сподели Коева.
С Постановление на Министерски съвет на Община Казанлък са отпуснати средства за реорганизация на надлеза, който е връзката на града с индустриалната зона в размер на 1 млн. 200 хил.лв. С още 550 хиляди лева ще бъде усъвършенствано положението на съществуващите велоалеи до Крън, Бузовград и Овощник, а част от тези средства в размер на 300 хил.лв. ще бъдат вложени в възстановяване на инфраструктурата в обитаемоте места в общината.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР