Казанлък. Нова чешма бе открита в двора на храм Св.

...
Казанлък. Нова чешма бе открита в двора на храм Св.
Коментари Харесай

Стара Загора: Нова чешма бе открита в двора на храм „Св. Георги“ в казанлъшкото село Средногорово

Казанлък. Нова чешма бе открита в двора на храм „ Св. Георги “ в казанлъшкото село Средногорово, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Инициативата за чешмата в двора на черквата е на Коста Меразчиев – църковен настоятел и някогашен кметски наместник на Средногорово. Тя е построена с материали на севлиевска компания, с дарени средства от Славчо Славов, кмета на Средногорово Илиян Илиев и семейство Меразчиеви.
Нова е и портата на църковния двор, която е подаяние от Кръстан Попкин.
След посещаване на Стефан Аенски от Асоциацията на реставраторите, в Средногорово към този момент са наясно и каква сума е нужна за реставрацията на 50 квадратни метра фрески в храма – сред 15 и 20 хиляди лв.. Коста Меразчиев разясни, че 3 800 лева са набрани по време на благотворителна галерия под патронажа на кмета Галина Стоянова. Черквата има и подаяние в размер на 3 000 лева от българка, живееща в Холандия – Росица Якобс. Усилията на църковното настоятелство и кметството ще бъдат ориентирани в бъдеще към набиране на останалата част от средствата, нужни за реституция.
За храмовия празник Св. Георги Победоносец желанията на кметството в Средногорово са да бъде поканен за работа Негово Високопреосвещенство Старозагорският Митрополит Киприан.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР