Казал съм, че не виждам причина Русия да стои зад

...
Казал съм, че не виждам причина Русия да стои зад
Коментари Харесай

Тръмп се отметна от думите си в подкрепа на Русия и призна намеса на Москва в изборите

" Казал съм, че не виждам причина Русия да стои зад хакерските офанзиви, а желаех да кажа, че не виждам причина Русия да не стои зад тези дейности ", съобщи Тръмп.

Тръмп на няколко пъти повтори, че има голямо доверие в спецслужбите на страната. Още по тематиката
Цунами от рецензии против Тръмп след срещата с Путин

Президентът на Съединени американски щати е упрекнат в " измяна ", тъй като отбрани Москва във връзка обвиняванията за вмешателство в американските избори
17 юли 2018
Срещата Тръмп – Путин: Съединени американски щати желаят по-добри връзки с Русия

Руският президент призна, че е желал Тръмп да завоюва изборите
16 юли 2018 Президентът на Съединени американски щати направи завой на 180 градуса в позицията си дали Русия се намесва в политическия живот на страната и нощес направи конкретизиране какво е желал да каже на конференцията с съветския президент Владимир Путин в Хелзинки 24 часа по-рано.

Една сбъркана дума

Доналд Тръмп прочете в Белия дом авансово квалифициран текст, с който изясни, че е сбъркал в изказването си една единствена дума, която е трансформирала смисъла. " Казал съм, че не виждам причина Русия да стои зад хакерските офанзиви, а желаех да кажа, че не виждам причина Русия да не стои зад тези дейности ", съобщи той.

Точно този израз провокира стихия от отвращение измежду политици – както от Демократическата, по този начин и от Републиканската партия, тъй като беше общопризнат като заемане страната на съветския президент. Включително в Хелзинки Путин отхвърли страната му да има нещо общо с изказванията на американската разследваща общественост за опити за интервенция в изборния развой през 2016 година Според представителя на републиканците и ръководител на Камарата на представителите Пол Райън " няма подозрение " по отношение на вмешателството на Москва. Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл отбрани разунавателните служби и разгласи, че има вяра на преценката им.

Интересно е, че измежду критиците на Тръмп този път бяха и кореспонденти в консервативната телевизия Fox, която симпатизира на президента и републиканците. Според един от коментаторите отводът на Тръмп да оспори позицията на Русия по отношение на вмешателството в изборите е " срамен ". " Президентът не ни отбрани и не почете разследващите ни служби ", разяснява друга водеща.

Тръмп на няколко пъти повтори, че има голямо доверие в спецслужбите на страната, че не е имало съюзяване на екипа му в предизборната акция с съветското държавно управление и че ще предприеме " мощни ограничения " в отбрана на изборния развой в Съединени американски щати.

Според разследващите организации на Съединени американски щати Русия стои зад опити да се повлияе на американските избори в ущърб на претендента Хилари Клинтън. Мнозина приканиха срещата в Хелзинки да бъде анулирана, откакто 12 руснаци бяха упрекнати предходната седмица, че са хаквали предизборната акция на Клинтън.

Изненадан от реакциите При завръщането си от обиколката в Европа Тръмп бил изненадат от реакциите в Съединени американски щати и не разбирал зна какво се дължи това.
Тръмп съобщи, че при завръщането си от обиколката в Европа бил изненадат от реакциите в Съединени американски щати и не разбирал защо става дума. Затова изискал стенограма на конференцията от финландската столица и тогава видял позволената неточност.

Опровержението му визира единствено една дума, само че на конференцията изявлението му беше обстойно. Запитан дали има вяра на личните си спецслужби по въпроса, Тръмп отвърна " Президентът Путин сподели, че не е Русия. Не виждам причина за какво да е ", а в друга част от срещата с публицисти съобщи, че в частните диалози бил получил доста мощни уверения от съветския президент, че Москва не стои зад офанзивите и интервенциите да се всява разкол в американското общество и да се въздейства на гласоподавателите в интерес на Тръмп.

Тръмп прочете авансово квалифицирано изказване, с цел да изясни позволената неточност.

[Reuters]
Отговор от Сената

Въпреки смяната в позицията на Тръмп, републиканецът Боб Коркър, който е и ръководител на сенатската комисия за външни работи, съобщи, че водачите в двете камари на Народното събрание търсят " какъв е подобаващият метод да отвърнем – знаете, че президентът може да нанесе повече вреди за 15 минути на конференция, в сравнение с ние можем да изправим с 6 месеца приемане на резолюции ".

Той подсети, че идната седмица държавният секретар Майк Помпео ще се яви на чувания в Конгреса за политиката към Русия и това ще е " първата стъпка ". " Не желаеме първо да стреляме и след това да се прицелваме, а да помислим кое би било най-хубавото за нашата страна. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР