Казахте, че е най нелогично шефа на Сметната палата да

...
Казахте, че е най нелогично шефа на Сметната палата да
Коментари Харесай

Антон Станков: Президентът избра най-добробо от дадените му шансове за служебен премиер

„ Казахте, че е най нелогично шефа на Сметната палата да е министър председател? – би трябвало да кажа, че президентът нямаше какво да направи, това е листа с благоприятни условия. Такива са измененията. Те дават опция за ръководител на Народно събрание.

Това сподели в ефира на Нова телевизия Антон Станков, някогашен министър на правораздаването.

„ Втора група опция – банкери – стана ясно, че те не могат, слага под подозрение независимостта на Българска народна банка. Третата група от Сметна палата. Спешните промени там преодоляват спора на законово съображение. Но спорът стои, тъй като той би трябвало да ревизира осъществяването на бюджета. Аз не приказвам за Главчев съответно, а за шефа на Сметна палата, който и да е той “, разясни още Станков.

„ Категорично има недомислици в конституционните промени. Ключов въпрос е кой ще носи отговорност. В остарялата конституция президентът носеше политическата отговорност. Сега Главчев ще си избере министри, а президентът ще прави съвещания, за какво? Аз бих споделил – не правете повече промени в закони поради човек “, безапелационен е още юристът.

„ И добре и зле е, че ще имаме Народно събрание в този момент. Добре е, тъй като ще има парламентарен надзор. Хубаво е да имаме настоящ парламент. Но е доста комплицирано по застъпването на два състава на Народно събрание. Основният закон не може да търпи несъгласия в себе си. Тепърва играем този модел. Поздравявам и президента и господин Главчев че се е съгласил на тази отговорност. Той е един от най-хубавите разновидности “, добави още Станков.

„ Не мисля че ще стигнем до конституционна рецесия. Кампаниите са разнообразни, разнообразни са дилемите на изборите за европейски парламент и за Народно събрание. Страхувам се, че дебатът за Екологичен потенциал ще бъде неглижиран, а той е значим “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР