Казахстанката Елена Рибакина за втора поредна година се класира на

...
Казахстанката Елена Рибакина за втора поредна година се класира на
Коментари Харесай

Елена Рибакина надви Виктория Азаренка и е на финал в Маями

Казахстанката Елена Рибакина за втора поредна година се класира на финала на шампионата по тенис в Маями (САЩ), откакто в профил някогашната първа ракета в света Виктория Азаренка (Беларус). Рибакина, която е на 4-о място в ранглистата на WTA, завоюва същински маратонски мач с 6:4, 0:6, 7:6 (7:2).

На финала тя ще играе с победителката от мача Екатерина Александрова (Русия) – Даниел Колинс (САЩ), а до тук тя в профил датчанката Клара Таусон, американките Тейлър Таунзенд и Мадисън Кийс, както и гъркинята Мария Сакари.

Родената в Москва казахстанска тенисистка усили своята серия от победи на Hard Rock Stadium до 11 следващи и усъвършенства салдото си на 4-0 против Азаренка в персоналните дуели, а също по този начин ще играе и четвърти край през календарната година.

Най-високо класираната жена, останала в схемата след ранно отпадане от първите три сложени Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Коко Гоф, Рибакина се оказа безапелационният любимец да отбрани купата си. Тя трансформира единствения брейк от първия сет в преимущество, като в тази част вкара общо 21 уинъра. Вторият сет се оказа фрапантен поврат, защото Азаренка – трикратна победителка в този шампионат, направи единствено една непредизвикана неточност, с цел да продължи победоносно в седем следващи гейма.

В третия сет двете се вкопчиха в здрава борба, само че казахстанката завоюва един колосален пети гейм, в който проби от петия опит, с помощта на бекхенд в мрежата на Азаренка. Рибакина сервира, с цел да поведе с 5:3, като финалът като че ли към този момент се виждаше. Но тенисистката от Беларус се бори безстрашно на ръба на провалянето, притискайки Рибакина с няколко странни удара, с цел да върне пробива при 5:5, шокиращо за всички по трибуните. В тези моменти Азаренка играеше феноменално в отбрана, само че казусът беше, че този темп няма по какъв начин да се поддържа дълго.

Стигна се до тайбрек, само че там намиращата се на 32-о място в ранглистата Азаренка позволи ранен проби,в а по-късно резултатът стана и 3:0. Нов пробив и вкоренен със свое подаване направи резултата 6:1 в тайбрека за Рибакина, а останалото беше просто доиграване за протокола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР