Казах историческата и реалната политическа истина към настоящия момент нещо,

...
Казах историческата и реалната политическа истина към настоящия момент нещо,
Коментари Харесай

Костадинов: Всеки филолог ще каже, че македонския е диалект на българския език

„ Казах историческата и действителната политическа истина към сегашния миг нещо, което в Македония по принцип на се случва доста постоянно “. Това сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов по повод последния скандал в РСМ.
Прочетете още
Премиерът на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски осъди негово изказване от петък – 25 ноември, и сподели, че такива политици не са мечтани в РСМ.

Ето и думите в пост на Костадинов във Facеbook, които са подразнили македонския министър председател:

„ Всеки българин в България обича Македония и няма нищо срещу Македония. България и Македония са две страни, които би трябвало да бъдат една. Ние желаеме едно само нещо - да не се фалшифицира българската история, да се твърди, че нещо, което е общо, е друго. Ние приказваме един език и имаме обща просвета, само че нямам нищо срещу да се чувствате обособен народ “.

„ Какво тъкмо териториално съм отправил към Македония, с изключение на да кажа, че в Македония живеят хора, които се усещат българи, които приказват на български език, че приказваме на един и същи език с хората в Македония. Сега те го назовават македонски, само че това не значи, че ние не се разбираме и че всеки един естествен лингвист в света знае, че това е акцент на българския език “, попита Костадинов пред БТВ.

Относно изказването, че „ България и Македония с две страни, които би трябвало да бъдат едно “ той разяснява, че това са го желали всичко български възрожденци.

„ От момента, в който дойдох в Македония, до връщането си назад и до безусловно ден сегашен получавам ужасно доста поздравления от българи от Македония, които споделят: „ най-сетне някой отиде и сподели истината на македонските публицисти в центъра на Скопие “, акцентира водачът на „ Възраждане “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР