Кайро. Бившият президент на Египет Мохамед Морси почина в понеделник

...
Кайро. Бившият президент на Египет Мохамед Морси почина в понеделник
Коментари Харесай

ТАСС: Почина бившият президент на Египет Мохамед Морси

Кайро. Бившият президент на Египет Мохамед Морси умря в понеделник в Кайро. Както заяви вестник Ал Шурук, това се случи по време на правосъдно съвещание по дело за шпионаж, в което някогашният държавен глава е основен обвинен, предава ТАСС .
Според данните на изданието, по време на правосъдното съвещание Морси е получил думата, след което е оповестена отмора. В този миг някогашният президент ев паднал в безсъзнание и е починал. Според една от версиите, той е получил сърдечен припадък.
Още през 2014 година юристите на Морси подадоха в съда медицински документи, потвърждаващи, че той страда от епилепсия. В предишното той си е претърпявал интервенция на мозъка, което по-нататък предизвика периодичен повтарящи се остри пристъпи. При такава диагноза, твърдяха юристите, някогашният президент не може да стои в изолираност в единична затворническа килия и упорстваха той да бъде пуснат под домакински арест.
Представителят на ислямистката асоциация „ Братя мюсюлмани “ Мохамед Морси победи на президентските избори в Египет през 2012 година. Една година по-късно той бе отхвърлен от власт от военните на фона на всеобщи национални безредици. През август 2019 година той щеше да навърши 68 години.
Той беше обвинен по редица наказателни каузи, възбуди срещу водачите на ислямистите, в това число свързани с шпионаж, държавна измяна и набези против протестиращи. По някои от делата той е наказан на гибел (за бягство от затвора) и пожизнен затвор, само че по-късно тези каузи бяха изпратени за преразглеждане.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР