Каварна. Започна ХIV издание на Рибен и Миден Фест в

...
Каварна. Започна ХIV издание на Рибен и Миден Фест в
Коментари Харесай

Добрич: Започна ХIV издание на Рибен и Миден Фест в Каварна

Каварна. Започна ХIV издание на Рибен и Миден Фест в Каварна, оповестиха от пресцентъра на Община Каварна. На площад „ Защитата на Каварна “ началник Иво Петков показва подготвяне на паламуд на тиган, задушен с лук, чесън и водорасли Укаме. Шеф Петков показа, че тази рецепта е по сходство на обичаното морско ядене на краля на Сиам. Сафрид, чернокоп, скариди и миди с ориз бяха измежду обичайните каварненски специалитети, които бяха показани от локалните дами. Кулинарен асистент бе и заместник-кметът на община Каварна Митко Недев. Децата на Каварна се забавляваха и твориха с морски материали. Община Каварна насочи жест към всички поданици и посетители на града и ги почерпи с миди и риба, които особено бяха приготвени за Рибен и Миден Фест от кулинарите на общинския хотел „ Каварна “.
За положителното въодушевление в първия фестивален ден ще се погрижи поп артистът Миро, който ще излезе на сцената от 21:00 часа.
През идващите два дни - събота и неделя, жителите и гостите на Каварна ще могат да опитат от вкусните морски деликатеси. Те ще бъдат продавани от търговците в дървените къщички на централния площад в града.
Самостоятелните концерти на Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “ (2 септември) и Тони Димитрова (3 септември) стартират от 21:00 часа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР