Каварна ще е Европейски град на спорта за 2020 г.

...
Каварна ще е Европейски град на спорта за 2020 г.
Коментари Харесай

Избраха Каварна за Европейски град на спорта 2020

Каварна ще е Европейски град на спорта за 2020 година Това оповестява в обществените мрежи кметът на морската община Нина Ставрева. Тя споделя, че е получила писмо от ръководителя на ACES Europe Джан Франческо Лупатели. В него той написа: „ Имаме достойнството да обявим Каварна за Европейския град на спорта за 2020. Поздравления за премията, тъй като вашият град е в действителност добър образец за спорта, който е инструмент за здраве, интеграция, обучение и почитание, които са и главните цели на ACES Europe “.
Отправена е покана към локалната власт да участва на формалната гала на ACES Europe през ноември в Европейския парламент в Брюксел, когато Будапеща ще съобщи купата за Европейска столица на спорта на Малага. На тази среща и Каварна ще получи своя приз. Поканени са кметовете на Малага и на Столиците на спорта Лисабон 2021 и Хага 2022. На церемонията ще бъде оповестена и Европейската столица на спорта за 2023 година.
Наскоро представители на ACES Europe посетиха Каварна и останаха впечатлени от положителната спортна база и забележителните средства, които общината отделя от бюджета си за развиването на спорта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР