Кавър на хита „Две очи разплакани” на покойната фолк певица

...
Кавър на хита „Две очи разплакани” на покойната фолк певица
Коментари Харесай

Нескопосан кавър на Две очи разплакани вбеси наследниците на покойната Румяна - slava.bg

Кавър на шлагера „ Две очи разплакани” на починалата фолк певица Румяна от нейната колежка Джорджия вбеси наследниците на починалата звезда и многочислените й почитатели, видя HotArena. Емблематичната балада е авторска и е основана през 1995 година, 4 години преди дългокосата изпълнителка да загине в злополука. 21 години след смърта на Румяна, скандалната Джорджия направи запис на „ Две очи разплакани” и отприщи вълна от гневни мнения измежду феновете на починалата звезда.
Факт е, че след трагичната гибел на певицата никой с изключение на нейната щерка Марияна не посмя да извърши безконечния й шлагер. Любимият нa фoлк лeгeндaтa Любен Васков, кoйтo я пoгуби в aдcкaтa кaтacтрoфa, cлeд кaтo ce oтърcил oт шoкa, прoдължи кaриeрaтa cи нa музикaнт пo зaвeдeниятa. Той oбaчe кaтeгoричнo oткaзвaл дa изпълнявa cъвмecтния им шлагер „ Вeчнaтa oбич”, както и „ Две очи разплакани”, въпрeки мoлбитe нa последователи.

На 27 март провокативната Джорджия, която обиколи всички музикални компании у нас, а сега сама се продуцира, гостува в „ Шоуто на сценаристите” по „ 7/8 ТВ”. Тя показа, че единствено за десетина минути е записала кавър на „ Две очи разплакани”. Изпратила видеото на своя другарка, която я разгласила в обществените мрежи, а по-късно я качила в своя канал в най-големия уебсайт за видеосподеляне Ютуб. Когато най-големият шлагер на Румяна зазвуча в осъществяване на Джорджия, певицата стана да танцува със сценариста Драгомир Вълчев.

„ Реализирала съм песента в някакъв мой вид, не съм желала да съм покрай оригинала.

Бях в студиото, с цел да протоколирам други неща. И когато приключихме си споделих: „ Дай да си направя кефа, ей по този начин, да изпея нещо обичано и това беше”, описа по време на присъединяване си Джорджия и призна, че има желание да направи и клип. Няколко дни по-късно, откакто назря скандал в обществените мрежи поради кавъра й, тя се отхвърли от желанията си.

След като дъщерята на починалата Румяна – Марияна, се свързала с Джорджия, тя дала отговор, че се е съветвала с юрист, който я успокоил, че може да пее непознатата ария. Особено огорчени децата на Румяна останали от мнения под осъществяването на Джорджия, че нейното осъществяване е доста по-добро от истинското, което онлайн звучало подправено.

„ Изпълнението на „ Две очи разплакани”, било то и единствено любителски показано от Джорджия като кавър, кара хората да си мислят, че авторските права към този момент са нейни, а това не е по този начин. От почитание би следвало тя да попита дали може да я извършва. Винаги съм се радвала да чуя други изпълненияна песни на мама. Това значи, че хората още я слушат и помнят, само че не и да се прави реклама на неин тил. Наш дълг с брат ми е да пазим нейното творчество и никога да не оставяме някой да натрупа популярност посредством името на човек, който е имал музикално образования, основал е лични песни, които 21 години след гибелта й не престават да се слушат”, безапелационна е щерка й Марияна.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР