Kaufland България затвърди позицията си на най-успешната и динамично развиваща

...
Kaufland България затвърди позицията си на най-успешната и динамично развиваща
Коментари Харесай

Kaufland България се изкачва нагоре в традиционната класация К100: Най-големите компании в България

Kaufland България затвърди позицията си на най-успешната и динамично разрастваща се компания в бранша за съвременна търговия. Компанията се изкачи с една позиция в влиятелната ранглиста на K100: Най-големите компании в България, която тази година подрежда Kaufland на 6-о място измежду всички компании в страната и на първо измежду комерсиалните вериги у нас. Създадената от вестник „ Капитал “ ранглиста се организира за 12-и път, като главният аршин в годишната ранглиста K100 за най-големите компании в страната е общият размер на приходите за миналата година. Под внимание се взима и чистият финансов резултат, като подреждането е представително за над 95% от българските компании с годишни доходи от над 100 млн. лв..  

Kaufland България за следващ път участва в Топ 10 на най-големите компании в страната с годишен оборот от над 1.7 милиарда лв. и растеж от 5.44% в приходите за 2020 година по отношение на миналата година. Печалбата на компанията нараства с 11% до 85 млн. лв. при растеж 6.6% предходната година.  

„ За нас е чест за поредна година да бъдем измежду 10-те най-успешни компании в България и водеща комерсиална верига в бранша за съвременна търговия, само че също по този начин и голяма отговорност. Изминалата година даде старт на редица сполучливи начинания, като огромна част от тях бяха отдадени на нашите чиновници. В ролята си на един от най-големите работодатели в страната, направихме всичко допустимо хората в екипа ни да работят в спокойна, проведена и предпазена среда. Надградихме и своята дълготрайна и поредна политика за поддръжка на локалните производители, лансирайки първата лична национална марка „ Брей “ с напълно български артикули от български производители. Благодарни сме на нашите клиенти за доверието, което ни оказват към този момент повече от 15 години. Ще продължим да бъдем техен правилен сътрудник, който да бъде покрай тях с богат подбор, чудесно качество и цени, като в същото време продължим да надграждаме политиката ни за резистентен бизнес “, разяснява Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България.

В другата 2020 година Kaufland България продължи да се разраства, като откри 60-и хипармаркет, който е петият й филиал във Варна. Бяха разширени и осъвременени 12 съществуващи обекта. През 2021 година, ритейлърът възнамерява да влага над 120 млн. лева в нови обекти и в модернизиране на съществуващи. В допълнение, компанията започва и онлайн доставки в София, Пловдив, Варна и Бургас като част от политиката си да бъде покрай своите клиенти. Най-голямата верига за съвременна търговия показа и своя лична марка за прясно месо „ Шеф Месар “. Редом със старта на лична марка „ Брей “ с напълно български артикули от български производители, най-голямата верига за съвременна търговия показа и своя марка за прясно месо - „ Шеф Месар “. 

От старта си на българския пазар през 2006 година до през днешния ден Kaufland се трансформира в важен фактор за развиването на националната стопанска система с инвестиция от над 1,4 милиарда лв.. Тази година компанията бе отличена в състезанието „ Компания на годината “ в категория „ Търговски вериги “ за своя повсеместен принос на българския пазар през последните 15 години. Освен водеща комерсиална верига, тя е и измежду най-големите работодатели в България с екип от близо 6500 чиновници, като при започване на 2021 година компанията бе отличена за трета поредна година като Топ шеф от влиятелния интернационален самостоятелен институт Top Employers Institute.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР