Kaufland България въвежда на българския пазар лимитирана спортна линия текстил

...
Kaufland България въвежда на българския пазар лимитирана спортна линия текстил
Коментари Харесай

Kaufland България представя спортна колекция от рециклирана пластмаса

Kaufland България вкарва на българския пазар лимитирана спортна линия текстил като част от своята личната марка Newletics . Колекцията е направена от рециклирана пластмаса и ще бъде налична единствено в обектите на Kaufland в цялата страна от 6 януари. Като водач в бранша за съвременна търговия и компания, която води устойчива политика против пластмасата за еднократна приложимост, Kaufland е първата национална комерсиална верига в Българи я, която пуска в продажба сбирка текстил от рециклирана пластмаса.

Зелената спортна линия на Newletics е извънредно новаторска - направена е от рециклируеми P.E.T. бутилки, риболовни мрежи и пластмасови боклуци . Съдържащият се в облеклото полиестер е изработен от използвана пластмаса, модифицирана посредством новаторска технология, която разрешава тя да бъде употребена още веднъж. За направата на една спортна тениска от сбирката, да вземем за пример, са употребявани 10 рециклируеми P.E.T. бутилки . В модерния развой на преправка бутилките се настъргват и почистват, претопяват се и се изплитат в влакна. Изтъканите влакна се трансформират в преработвания полиестер, от който е ушита сбирката. Всички облекла от линията са направени от рециклирани материали и са рециклируеми. По този метод Kaufland затваря цикъла на преработване, като основава сбирка от текстил, който може да бъде употребен неведнъж.

Чрез основаването на сбирката Kaufland способства за опазването на околната среда и в други аспекти. Повторната приложимост на пластмасови боклуци носи редица преимущества за природата. При производството на спортно облекло от пластмасови боклуци не се употребява недопечен петрол, потреблението на сила е на половина по-ниска спрямо производството на нова риза от елементарен текстил, да вземем за пример, излъчванията на въглероден диоксид също са по-ниски.

Лимитираната сбирка включва цялостна стилна и съвременна спортна екипировк а. Потребителите могат да избират измежду многообразие от блузи, якета, клинове, спортни панталони, бюстиета, маратонки и чорапи в естествени цветове като маслинено зелено, розово и черно. Функционалността в дизайна на сбирката е главен приоритет при нейната направа. Качеството и удобството на облеклата от линията по никакъв метод не се разграничават от тези на спортната екипировка от елементарен полиестер. Материите са дишащи и обезпечават комфорт даже след интензивно физическо натоварване. Използваният в избрани количества в някои от облеклата памук е органически и сертифициран от Глобалния стандарт за органически текстил (GOTS*). Чрез стандарта GOTS Kaufland подсигурява високото качество на своите лични текстилни марки, които съдържат памук.

Спортната линия от рециклирана пластмаса е поредна стъпка от 360-градусовата тактика за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, която Kaufland ползва. Стратегията е основана и създадена от Schwarz Group, част от която е Kaufland , и планува съответни ограничения за попречване потреблението на пластмаса, повече преработване и произвеждане на по-устойчиви опаковки за продуктите. Kaufland си е сложила за цел да създава 10% от своите текстилни линии от синтетични нишки от рециклирани материали, като компанията възнамерява да усили този дял през идващите години. От 2013 година Kaufland не употребява твърди пластмасови микрочастици при основаването и производството на личните си козметични, санитарни и хигиенични марки артикули. Компанията се ангажира до 2025-а да понижи пластмасата с минимум 20%, а пластмасовите опаковки на личните марки артикули да са 100% рециклируеми.

Спортната сбирка от рециклирана пластмаса е част от интернационалната групова тактика RЕset Plastic на Schwarz Group . Стратегията включа цялостния метод на групата към решение на казуса с пластмасовото замърсяване, както и съответните ограничения, които Schwarz Group подхваща за ограничение на пластмасата. Стратегията се основава на пет съществени посоки: REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch . В региона на REduce компанията си е сложила за цел да икономисва пластмаса във вътрешните си процеси постоянно, когато това е допустимо. REdesign аспектът на тактиката поема задачата да основава рециклируеми артикули и опаковки и да понижава количеството пластмаса в опаковките на личните марки артикули. В региона на REcycle Schwarz Group създава и внедрява системи за събиране, подбиране и преработване на боклуци, с цел да затвори цикъла за преработване. Чрез REmove групата способства за премахването на пластмаса от природата. Чрез последното направление от тактиката - REsearch - Schwarz Group влага в изследвания и проучвания, които й оказват помощ да основава новаторски и устойчиви решения за отбягване на пластмаса и да осведоми за преработването и опазването на естествените запаси. Всички пет посоки на тактиката REset Plastic вършат допустима визията на Schwarz Group за по-малко пластмаса.

*Стандартът GOTS (Глобален стандарт за органически текстил) e международно приет стандарт, който подсигурява стабилно произвеждане на текстил - от добива на биологично създадени естествени първични материали, през екологично и обществено отговорно произвеждане, до транспарантното обозначаване.

За Kaufland

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Повече информация можете да откриете на kaufland.bg.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР