Kaufland България си партнира с български производители и доставчици от

...
Kaufland България си партнира с български производители и доставчици от
Коментари Харесай

Kaufland България си партнира с български производители и доставчици от 26 региона на страната

Kaufland България си партнира с български производители и снабдители от 26 района на страната . Това значи, че комерсиалната верига предлага локална продукция на родни ферми и мандри от съвсем всеки район у нас. С максимален брой производители компанията работи в районите на Пловдив, София, Хасково, Велико Търново, Пазарджик, Ловеч и Сливен.

Kaufland България работи стабилно, с цел да усилва каузи на родната продукция в основни за българския консуматор хранителни категории. За млечните артикули в своя подбор, да вземем за пример, компанията работи с производители от 19 български района . Преобладаващата част са в Пловдив, София, Велико Търново и Пазарджик. Така все още 65% % от млечните артикули в хипермаркетите на веригата са българско произвеждане. В този % влизат прясното и киселото мляко под личната марка K-Classic, които компанията предлага на локалния пазар, тъй като са напълно от родни производители .

За българските салами , които предлага, комерсиалната верига разчита на локални производители от 12 района в страната , измежду които Пловдив, Велико Търново, София, Благоевград и Хасково. Kaufland България работи и с общо 21 фамилни ферми и дребни мандри у нас , чиято продукция предлага в особено обособените фермерски щандове на територията на хипермаркетите си в 6 града в страната : София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица и Русе.

Производители от 9 района доставят комерсиалната верига с прясно българско месо . Най-голям е броят им в Хасково и Стара Загора, като картата допълват още Варна, Велико Търново, Габрово, Монтана, Ловеч, Разград и Пловдив. Делът на родната продукция при месото и месните артикули, които веригата предлага, все още е 72%. Скоро Kaufland България показа на пазара новата си лична марка прясно и качествено месо " Шеф Месар ", като пилешките и телешките артикули от серията са напълно родна продукция .
 Kaufland пуска лична марка прясно месо от български производители
Kaufland пуска лична марка прясно месо от български производители

Серията потегля с 15 разнообразни продукта пилешко и телешко месо

За да дава свежи и качествени плодове , Kaufland България си партнира с производители от 10 района и у нас . По-голяма част от продукцията произлиза от ферми в Пловдив, Благоевград, Добрич и Хасково. Веригата работи с районни производители и от Кюстендил, Разград, Търговище, София, Стара Загора и Пазарджик.

12 пък са районите , в които се създават зеленчуците , които компанията предлага, измежду които са Пловдив, Пазарджик, Сливен, Плевен, Велико Търново и Хасково.

Веригата към този момент обособява особено място на територията на хипермаркетите си, където се предлага продукция на районни зеленчукопроизводители. В допълнение през 2020 година компанията ще усили с 30% производителите , с които подписва контракти за изкупуване на продукцията. По този метод всички те ще работят умерено, с фокус върху качеството на продукцията си, вместо непрестанно търсене на пазар. Един от образците, че този принцип работи, е зеленчукопроизводител от Първомай, който през 2019 година осъществя продажба на общо 2500 тона продукция в обектите на веригата. Общо за миналата година веригата е продала 35 милиона кг български плодове и зеленчуци .

Подкрепата на компанията при плодовете и зеленчуците е изключително безапелационна във връзка с повишение качеството и конкурентоспособността на земеделските производители. Ярък образец е финансовата помощ с над 250 хиляди лв. за 11 български фермери , с помощта на която те съумяват да се сертифицират по програмата за качество Global G.A.P .
 Kaufland работи с над 30 български производители за лични марки храни
Kaufland работи с над 30 български производители за лични марки храни

За прясна риба и рибни артикули Kaufland България разчита на производители от 8 района у нас - Бургас, Варна, Сливен, Пловдив, София, Смолян, Монтана и Шумен. Рибата, пресните деликатеси и саламите общо образуват 86,5% от продажбите на български артикули в категорията Свежи храни на компанията за 2019 година

Сред другите артикули, за които компанията разчита на районни производители, са яйцата от 6 български района , измежду които Кюстендил и Добрич и пчелен мед от Пловдив.

За лесна ориентировка на потребителя Kaufland България сложи кафяво сърце с текст " От Вашия район " върху ценовия етикет на всеки районен български артикул, включен в асортимента. Това е допълнение на дългогодишната процедура на веригата да отбелязва всеки продукт с роден генезис и със сърце в цветовете на трибагреника.

Повече за партньорството сред Kaufland и районните производители можете да намерите тук: https://www.kaufland.bg/asortiment/regionalni-produkti.html
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР