Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за домашни любимци от

...
Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за домашни любимци от
Коментари Харесай

Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за домашни любимци от рециклирана пластмаса

Kaufland България предлага лимитирана серия артикули за домашни любимци от рециклирана пластмаса. Продуктите са налични в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна тази седмица и до привършване на количествата.  

Серията включва котешки тунел за игра с топка, възглавница за домакински любим, както и постеля или легло в разнообразни размери. Продуктите са направени от PET бутилки посредством новаторска технология. В процеса на преправка бутилките се почистват и раздробяват, претопяват се и се изплитат в влакна. Впоследствие изтъканите влакна влизат в състава на преработвания полиестер, от който са създадени продуктите за домашни любимци.  

Лимитираната серия артикули за домашни любимци е налична в Kaufland за първи път, само че това не са първите артикули от рециклирана пластмаса, които компанията предлага в България. През 2020 година Kaufland беше първата комерсиална верига в страната, която предложи на потребителите спортна сбирка от рециклирана пластмаса. Устойчивите спортни артикули бяха налични още веднъж в асортимента на Kaufland и през март тази година. Скоро веригата ще предложи още артикули за бита от рециклирана пластмаса.  

Предложенията са в подтекста на устрема на компанията да развива резистентен подбор и част от нейните задължения по тактиката RЕset Plastic* на групата Schwarz, от която е Kaufland, за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, попречване на нейното потребление, повече преработване и по-устойчиви опаковки.  

В дълготраен проект Kaufland България има за цел да понижи използването на пластмаса с най-малко 20% до 2025 година и да предлага продуктите от своите лични марки в 100% рециклируеми опаковки. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР