Kaufland България подкрепя каузата на фондация Заслушай се. Компанията ще

...
Kaufland България подкрепя каузата на фондация Заслушай се. Компанията ще
Коментари Харесай

Kaufland България пуска в търговската мрежа втори „Продукт с кауза“


Kaufland България поддържа идеята на фондация " Заслушай се ". Компанията ще подари средства от продажбата в магазините й на книжките от поредицата " Приключенията на Анди и Ая ": " Неслучайна среща " и " Коледни истории ". Набраните средства ще бъдат вложени в образование на глухи и слабочуващи деца, по-конкретно от академията " Анди и Ая ", и към създаване на нови артикули за тях.

Книжките от поредицата " Приключенията на Анди и Ая " са втори артикул с идея, който популяризира Kaufland България. През май тази година компанията поддържа построяването на новаторски детски музикални уреди за игра в болнични заведения в страната, като подари част от приходите от продажбата на музикалния диск " Маргаритка и Приказки до безкрайност ".

Книжките от поредицата " Приключенията на Анди и Ая " описват истории за глухото момиченце Дара и нейните играчки жирафът Анди и куклата Ая, които оживяват и претърпяват доста завършения дружно. През лятото на 2018 година излезе от щемпел първата брошура от поредицата - „ Неслучайна среща “. Втората брошура - „ Коледни истории “, е на празнична тема. В нея са включени пет истории, отдадени на Коледа, които са въодушевени от хрумвания и разкази на деца от Академията.

През 2017 година общественото дружество Deaf Kids Power в партньорство с Фондация „ Заслушай се “ основава Академията „ Анди и Ая “, в която се образоват глухи и слабочуващи деца, както и чуващи деца на глухи родители. Събраните дарения и приходите от артикули с идея се влагат целево в развиването на Академията – създаване на нови методики и просветителни курсове, закупуване на съоръжение и помощни средства, създаване на просветителни запаси и материали и други.

„ Според мен вярата в качествата на всяко едно дете и самостоятелният метод е ключът към постигането на положителни резултати. За нас с изключение на знанията и уменията, които построяват децата в Академията, основно посредством игра и прекарване, е доста значимо да възпитаваме уверени, вярващи в себе си и в фантазиите си деца “, сподели Дари Борисова, създател и учител в Академия " Анди и Ая ".

По думите на ръководителя на фондация " Заслушай се " Ашод Дерандонян глухите деца могат да бъдат равностойни жители посредством качествено и налично обучение.

Kaufland България интензивно се ангажира с редица обществени начинания. От компанията имат вяра, че дейностите носят смяната и по тази причина се причисляват към идеята на фондация " Заслушай се ".

Повече за академията и за книгите можете да откриете в уеб страницата на Deaf Kids Power.

Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със междинна комерсиална повърхност от 3200 кв.м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР