[``Kaufland България``] От самото си начало у нас Kaufland България

...
[``Kaufland България``] От самото си начало у нас Kaufland България
Коментари Харесай

"Kaufland България" разработва първата си национална собствена марка продукти само с български производители

[``Kaufland България``] От самото си начало у нас " Kaufland България " работи в партньорство с българските производители и поддържа развиването и достъпа им до народен пазар.

Тази политика остава непроменена през годините и в следствие през днешния ден 60% от производителите, с които компанията работи, са български, 86% от оборота й е образуван от български снабдители, а родните артикули получават непокътнато място на рафтовете във всички хипермаркети Kaufland в страната.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Винаги сме разчитали на българските производители, с цел да предлагаме качествена и свежа родна продукция на нашите клиенти, а те на нас, с цел да се развиват умерено. Този двустранен развой на работа е потвърден във времето, по тази причина български артикули ще намират от ден на ден място в Kaufland ", споделя Иван Чернев, изпълнителен шеф на " Kaufland България ".

Доказателство за поредните дейности на компанията в тази посока е първата национална лична марка артикули на " Kaufland България ", която веригата създава единствено с български производители от повече от година и ще показа скоро на пазара.

" Тя е резултат от желанието ни да работим с още по-голям фокус върху родното, като обединим нашия опит досега с незаменимата експертиза на българските производители ", добавя Чернев.

Така общият брой родни производители, с които Kaufland си партнира за производството на личните си марки като цяло, е към този момент над 30. Компанията държи и към този момент наложените лични артикули под марката K-Classic, като кисело мляко и крема сирене да вземем за пример, да са от български производители.

Партньорството с родни производители е от дълго време работещ механизъм за Kaufland, който работи добре. Така в основни хранителни категории веригата обезпечава доминиращ дял на българското произвеждане - 72% при месото и месните артикули, 67% при хляба и хлебните произведения и 65% при млечните.

Подкрепата на компанията при плодовете и зеленчуците пък е безапелационна във връзка с повишение качеството и конкурентоспособността на земеделските производители. Ярък образец е финансовата помощ с над 250 хиляди лв. за 11 български фермери, с помощта на която те съумяват да се сертифицират по програмата за качество Global G.A.P.

Като постоянен сътрудник на зеленчукопроизводителите тази година Kaufland усилва с 30% производителите, с които подписва контракти за изкупуване на продукцията. По този метод всички те ще работят умерено, с фокус върху качеството на продукцията си вместо в непрестанно търсене на пазар. Един от образците, че този принцип работи, е зеленчукопроизводител от Първомай, който през 2019 година осъществя продажба на общо 2500 тона продукция в обектите на веригата. Общо за миналата година веригата е продала 35 милиона кг български плодове и зеленчуци.

От над две години Kaufland слага фокус и върху дребните фамилни мандри и ферми от разнообразни райони на страната. Така общо близо 100 млечни и месни продукта от 21 районни производителя към този момент намират извънредно място в 16 особено обособени фермерски щанда на територията на Kaufland в 6 града в страната.

Това са единствено някои от образците за посоката, в която Kaufland гледа, и за това по какъв начин компанията схваща поддръжката за родното. Тя би трябвало да е дълготрайна и ефикасна за всички - в полза на българския консуматор и от изгода за конкурентоспособността на българския производител.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР