Католическият свещеник от Белене получи голямата награда тази година заради

...
Католическият свещеник от Белене получи голямата награда тази година заради
Коментари Харесай

Отец Паоло Кортези е ”Човек на годината” за 2017 г.


Католическият духовник от Белене получи огромната премия тази година поради мощния образец за същинско състрадание, който даде, приютявайки семейство законно пребиваващи сирийски бежанци при започване на 2017 година

В резултат на това част от локалните поданици излязоха на митинг, а самият отец Кортези стартира да получава закани и беше отзован назад в Италия.
„ Не можахме да защитим това спокойно сирийско семейство. Дано Бог да ми елементарни “, сподели свещеникът на потегляне от страната.

През септември тази година той се върна в България и съобщи, че се надява да остане най-малко няколко години.

Отец Кортези има огромен принос и за предаване на знанието за тоталитарното минало и удостояване на паметта на жертвите на комунистическия режим – активност, за която през 2016 година бе награден и с Почетен знак на президента на Република България.

„ Отец Паоло е благословен, тъй като беше изпъден за истина. Той даде образец на всички нас по какъв начин да отстояваме убежденията си, когато сме сами против неправдата “, сподели Красимир Кънев, ръководител на журито, връчвайки премията “Човек на годината” 2017 на Паоло Кортези.
Свещеникът призна, че е сюрпризиран от премията и че главната му цел е да си прави работата, а не наградите. Той уточни, че се надява случилото се в Белене да помогне за израстването на човешки връзки и да не се опасяваме от другите.

Номинираните за премията тази година бяха 36, измежду които доцент Кристиян Таков, както и организациите „ Дивите животни “ и „ Четири лапи “.

Кристиан Таков получи специфичния приз „ Цялостен принос “

Дори и в последните месеци от живота си , макар тежкото си заболяване, той продължи да употребява позицията си, с цел да приказва за проблемите в правосъдната система, в законодателната власт, в банковата и просветителната система, в медиите, показват в известие от БХК. До края на дните си той бе неотклонен герой за промяна на българското правораздаване. Като учител той въодушеви хиляди студенти да се борят за правдивост.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР