Католическата общност в България празнува Великден. Близо 50 000 българи

...
Католическата общност в България празнува Великден. Близо 50 000 българи
Коментари Харесай

​Католическата общност в България празнува Великден

Католическата общественост в България чества Великден. Близо 50 000 българи през днешния ден се поздравяват с " Христос Воскресе ", от тях 20 000 са от региона на град Раковски.

Раковски

Вечерната работа в църквата " Пресвето сърце Исусово " в град Раковски завърши преди час и в този момент празничната атмосфера е пренесена по домовете на вярващите. По традиция на църковните служби през днешния ден жителите на Раковски отнасят в храма кошници с яйца, с цел да бъдат благословени. В тази черква всичко е изключително тържествено, тъй като след две седмици тъкмо тук папа Франциск ще отслужи литургия и ще даде първо причестяване на 250 деца от цялата страна.

На празничната света литургия в препълнената с богомолци катедрала " Пресвето сърце Исусово " в града хората си честитиха Възкресението и се надяват на по-добри дни.
Мария Коева: Дали вярвате в Христос или в някакъв различен Бог, значимото е да сме положителни.
Тази година католическата общественост чества седмица по-рано от православния свят, само че съгласно хората точно на Великден единството е по-важно от всеки път.
Вяра Карапачова: Искам тая наслада, където я усещаме на Великден да си я запазим за цялата година. Гено Пънкин: Трябва да имаш религия, че това, което го правиш е за обществото и твое богатство.
Повече от две хиляди години след Възкресението посланието към вярващите не се трансформира:
отец Ивелин Генов - черква " Пресвето сърце Исусово " - Раковски: С този празник е комплициран завършек на отчуждението, и на първо място да помнят, че успеха е на живота, т.е. вярата е тази, която побеждава.
Вярващите в Раковски с неспокойствие чакат папа Франциск да пристигна в града, където в същата черква той ще води свещенодействие пред деца от цялата страна.
 Католиците от Раковски посрещат Възкресение Христово Католиците от Раковски посрещат Възкресение Христово
Католическият свят чества Великден. С нощни пасхални литургии в храмовете в страната беше маркирано Възкресението Христово. За вярващите от град Ра...

Утре на Светли понеделник в храмовете на Раковски ще бъдат отслужени тържествени утринни литургии с присъединяване на хорове и под съпровода на орган в чест на втория ден на Великден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР