Като видим T1 и моментално си представяме онзи момент, в

...
Като видим T1 и моментално си представяме онзи момент, в
Коментари Харесай

Volkswagen T1 - класика с електрическо сърце

Като забележим T1 и мигновено си представяме оня миг, в който внезапно решаваме, че ни се върви на море, събираме група другари, хвърляме банския и джапанките в сака и напълно скоро към този момент сме на автомагистралата.

Класическият миниван на немската марка стартира да се създава през 50-те години на предишния век и оттогава до момента постоянно е бил синоним на хипи културата и на независимост. Свободата да правиш каквото искаш и да бъдеш където искаш.

Преди дни Volkswagen и eClassics възродиха за нов живот тази своя класика, дарявайки я с електрическо сърце. Новата версия на T1 Samba от 1966 година се разграничава от останалите електрически миниванове на марката, които бяха показани в последните години, по това, че тук е непокътнат класическият дизайн - както от вътрешната страна, по този начин и извън.
 Снимка 472882

Основната разлика на ванчето с 21 прозореца е под капака. Там се крие електрически мотор с мощ 61 kW , които има двойно по-голям въртящ миг от класическия четирицилиндров мотор на модела от преди 50 и няколко години. А това ни подсигурява повече експедитивност.

Четиристепенната скоростна кутия е сменена от едностепенна, какъвто е стандартът при електрическите автомобили. Литиево-йонната батерия от 45kWh разрешава пробег до 200 километра с едно зареждане. Моделът предлага бързо зареждане до 80% единствено за 40 минути, написа GQ.
 Снимка 472883

Единственото, което издава, че това не някой супер непокътнат миниван от 60-те години, са LED фаровете, които имат и дневни светлини.
 Снимка 472881

Отвътре Volkswagen и техните сътрудници от eClassics са се постарали да запазят ретро чувството, съчетавайки го с улеснение на най-високо равнище. Осемместният ван е с напълно с кожена тапицерия. Не липсват и много детайли от солидно дърво, измежду които е и самият под .
 Снимка 472884

 Снимка 472885

На класическото на тип табло има вграден дребен екран, а на тавана е инсталиран таблет, който разрешава потреблението на уеб услугите на марката производител. Оборудван е със стерео представители, Bluetooth и USB.
 Снимка 472880

 Тест драйв: Volkswagen T-Cross - един същински градски джип
Volkswagen T-Cross - от мола до морето и назад

Не го броим за офроуд, тъй като избира да бъде на изсъхнало в мола

И всичко дотук звучи ужасно, само че е време да съобщим и цената - 70 744 $ . Ако въпреки всичко имаме сходна сума и желаеме да я дадем тъкмо за този ван, можем да се сдобием с него през 2022 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР