Като прокурор в Софийската районна прокуратура (СРС) единственият кандидат за

...
Като прокурор в Софийската районна прокуратура (СРС) единственият кандидат за
Коментари Харесай

Гешев е работил повече като районен прокурор, а като градски - само по КТБ

Като прокурор в Софийската районна прокуратура (СРС) единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев е внесъл в съда 134 обвинителни акта от квалифицираните 233 за три години, а като обвинител в по-горната Софийска градска прокуратура - единствено 15 акта. Причината - че в градската прокуратура, където е разпределен през февруари 2014, му е предоставено голямото дело КТБ. По това той бил изключен " от инцидентно систематизиране ", т.е. не му се възлагали новообразувани преписки и каузи поради голямата претовареност със специфичното дело КТБ, чиято тежест той бе сравнил с постигане с дизел до луната.

Това разказва Комисията по атестирането и състезанията към Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет в отговора си на въпросите на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов за работата на Иван Гешев като прокурор.

По импортираните от Гешев обвинителни актове са наказани с влезнал в действие правосъден акт 233-ма души, оповестява още комисията. Но прибавя, че " няма съображение за разглеждане на актове на прокурор Гешев всъщност, като изводите, залегнали в отчета, се базират на последната му препоръка от 2014 година с сложна оценка " доста добра ", отразяваща резултатите от осъществената инспекция на прокурорската му активност в интервала от 22.07.2009 година до 22.07.2013 година ".

През 2016 година Гешев е командирован от основния прокурор в Специализираната прокуратура и става неин началник. Като подобен не е писал обвинителни актове.

В началото на октомври Лозан Панов изиска спомагателна информация освен за количеството, а и за качеството на работата на Иван Гешев като прокурор. Тогава самият Гешев в познатия към този момент конфронтационен звук разяснява, че ръководителят на Върховен касационен съд имал фиксация в поста на основния прокурор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР