Като при повечето личностни и поведенчески разстройства, нарцисизмът си прокарва

...
Като при повечето личностни и поведенчески разстройства, нарцисизмът си прокарва
Коментари Харесай

7 признака, по които да разпознаете „скрития нарцис“

Като при множеството личностни и поведенчески разстройства, нарцисизмът си прокарва път както в интровертните, по този начин и в екстровертните типажи. В последната група те се виждат най-отчетливо в профил, само че „ диагностицирането “ на нарцистична натура в един интроверт е много по-трудно начинание. Има няколко белега, по които можете да разпознаете нарцис в един затворна, интровертна персона.

Интензивна проблеми в персоналните взаимоотношения и сантименталните връзки са присъщи за хората с поведенчески и личностни разстройства – като да вземем за пример при прочувствено нестабилната персона, където интимните взаимоотношения са характеризирани от мощни циклични рецесии, несъразмерна ревнивост, лабилна емоционалност във връзка с крайностите (от дълбока прочувствена обвързаност могат да преминат към мощни епизоди на ненавист и ненавист). По същия метод, нарцистичните хора въобще не са удобни с концепцията да излагат своите недостатъци пред своята половинка, защото това значително мачка егото им. Трябва да наблюдавате дали отсрещния човек заобикаля персонална и/или прочувствена фамилиарност.

Отсъствие на емпатия – или приоритизирането на персоналното его. Класически образец в това отношение: нарцисист е възнамерявал да върви на отмора, като негов другар обезпечава транспорта. В последния миг обаче се разболява, при което нарцисистът не демонстрира угриженост какво е станало с неговия прочут, а се оплаква, че ваканцията му е провалена.

Интровертните хора са постоянно по-тихи, тъй като са положителни слушатели. Това би могло да се употребява от прикрития нарцис и да слуша събеседника си за минута, по-късно в съзнанието си към този момент да е порицал тези думи и да ги възприема единствено механично. Това може да се ревизира с елементарен трик – сменете внезапно тематиката и в случай че още кимва несвързано, то вашият събеседник (който може би е нарцис) не ви е слушал въобще.
 iStock/Getty Images-->
Изражения вид „ аз съм над тези неща “

Този вид мислене се открива в целия набор на нарцисизма. Това се вижда посредством невербалното другарство – да вземем за пример индивидът насреща си върти очите, прозява се демонстративно от досада, вади си телефона по средата на вашето изявление.

Обострена и висока сензитивност

Пасивно-агресивният аспект на нарцисите се демонстрира и във връзка с моментите, в които биват подложени на критика, иронизирани или даже получават безобидни смешки.
 iStock/Getty Images
Неспособност за задълбочаване на взаимоотношенията

Нарцисите страдат от патология на извънредно мъчно прочувствено свързване с останалите хора, което да бъде градивно. Изключение вършат случаите, в които нарцисите търсят персонална полза или някаква услуга, от която могат да се възползват.

Представата, че като специфични хора не са разбрани

Прикритите нарциси живеят в собствен личен свят, по тази причина и се преглеждат като неповторими, разнообразни, и по-добри от болшинството. Те считат, че обществото не им дава уместно внимание и оценка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР