Като представители на творчески, научни и образователни институции и организации,

...
Като представители на творчески, научни и образователни институции и организации,
Коментари Харесай

Интелектуалци скочиха в защита на Паргов

Като представители на креативен, научни и просветителни институции и организации, показваме паниката и недоумението си във връзка офанзивите против управлението на Столичната партийна организация на БСП и опитите за нейното дестабилизиране посредством „ подписка ” на анонимни социалисти против законно определения ръководител на БСП-София Калоян Паргов. Това се показва в позиция на 48 интелектуалци, публикувана от пресцентъра на БСП-София, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред тях са Анжел Вагенщайн, проф. Андрей Пантев, Велислава Дърева, Станка Шопова, Иван Токаджиев, Ласка Минчева и други.

" Днес Българска социалистическа партия е част от ръководството на България и има шанса да осъществя своите цели, дела и политики, които дълги години отстояваше като опозиционна мощ. Първите стъпки на БСП в ръководството са амбициозни и сполучливи – приемането на обществено насочен бюджет с близо 20 милиарда лв. за действителни обществени политики, позицията на партията против непознати войски на наша територия и в отбрана на АЕЦ „ Белене ”, действителни стъпки към възобновяване на държавността и използването на правилата на обществената страна и връщането на ролята на страната в стопанската система и промишлеността, борбата против диктата на монополите и колекторските компании.

Това са единствено първите стъпки, тъй като в ръководството на държавата  тепърва ще има доста работа, ще се сблъсква с тежки отговорности, провокации и опасности ", написа в позицията.

" Вярваме, че като водач на Българска социалистическа партия, претрупан и с високи държавни отговорности, Корнелия Нинова няма да разреши разделяне в Софийската партийна организация и ще работи за нейната консолидация. Столичната организация на БСП е най-голямата и всеобща конструкция в партията, нейно обществено лице и основен кадрови и интелектуален запас. Навярно в БСП-София, както и в цялата партия, са допускани неточности и съществуват проблеми, само че те би трябвало да бъдат решавани вътре в структурата и в открит разговор ", показват още интелектулаците.

" БСП-София под управлението на Калоян Паргов през годините е потвърдила, че е работеща конструкция, в която тече деен учредителен и абстрактен живот. БСП-София беше една от дребното партийни организации, която удвои своя избирателен резултат и наличие в Столичния общински съвет и районните администрации.

Стабилна и работеща, тя има всички шансове през 2023 година да постави завършек на дясното ръководство в София и за пръв път от 1990 година насам да има ляв кмет на българската столица. Всеки опит БСП-София да бъде дестабилизирана е не просто офанзива против вътрешнопартийната народна власт, само че и е директна офанзива против шанса на БСП за почтено показване и победа в София, " се показва още в позицията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР