Като правителство смятаме, че подготовката на България върви изключително добре,

...
Като правителство смятаме, че подготовката на България върви изключително добре,
Коментари Харесай

Иванка Шалапатова: Подготовката на България за влизането в еврозоната върви добре

" Като държавно управление считаме, че подготовката на България върви извънредно добре ", сподели министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова за присъединението на страната към еврозоната пред bTV.

" Имаме всички данни да чакаме по-скоро позитив, най-много за стопанската система, уточни тя. „ Което е доста значимо, тъй като когато има приходи в хазната, за всеки обществен министър е доста по-удобно да влага запаси в общественото благополучие “, разяснява Шалапатова.

Социалният министър даде образец, че в случай че получаваме заплата 1250 лв., в евро тя ще бъде 635. Когато има закръгляне от лв. в евро, то ще бъде в интерес на хората, съобщи Иванка Шалапатова. 

Тя сподели още, че не се планува да има разтърсвания след влизането ни в еврозоната. Според нея всички българи ще си дадем сметка по-скоро какви са изгодите, в сравнение с дали страховете са се оправдали.

Относно пенсиите Шалапатова акцентира, че продължава политиката за непрекъснато увеличение на прихода на популацията.

„ С множеството вложения в обществената система считаме, че ще има успокоение за хората и не би трябвало да има боязън “, счита министърът. Тя обърна внимание на това, че размерът на пенсията би трябвало да подхожда на повишението на цената на живота. С идното нарастване на пенсиите от 11 % ние изпреварваме загубата от инфлация и всички останали опасности, сподели министърът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР