Като парламентарно представена партия ГЕРБ има право да получи от

...
Като парламентарно представена партия ГЕРБ има право да получи от
Коментари Харесай

Сградата, в която е централата ни, няма отношение към МК

Като парламентарно показана партия ГЕРБ има право да получи от страната по силата на Закона за политическите партии офиси за реализиране на своята активност и министърът на културата няма право да се намесва. Това съобщи Росен Желязков, народен представител от ГЕРБ и някогашен министър на превоза и известията.

" Това е постройка, която е частна държавна благосъстоятелност от 2010 година. Същата се ръководи от регионалния шеф. Тя не принадлежи към капитала на комерсиалното сдружение НДК, респективно няма никакво касателство с принципал министър на културата, който и да е той. Не виждаме за какво министър Минеков има такава фиксация по тематиката ", сподели той.

По думите му при започване на годината след решение на Министерския съвет и със заповед на регионалния шеф партия ГЕРБ е сключила контракт за прилагане на 16 и 17 етаж в постройката на НДК за период от 10 години. Затова от ГЕРБ нямат терзание, в случай че министър Минеков извърши заканата си и в петък изпрати полиция, с цел да ги принуди да изоставен постройката.

Изявлението на Желязков беше във връзка на това, че по време на чуването му в Народното събрание министърът на културата Велислав Минеков отново повдигна въпроса за централата на ГЕРБ в НДК и тонът в пленарната зала се втвърди.

„ Да, ще върнем всичко откраднато, всичко ще пристигна там, където му е мястото, и вие ще бъдете там, където ви е мястото. Но това, което се случва през днешния ден, е, че ние си върнахме откраднатата страна. Честито на всички “, сподели Минеков.

От ГЕРБ реагираха Тома Биков и Десислава Атанасова.

„ Тия милиционерски номера – тук да ни заплашва някакъв човек къде ни е мястото, къде е мястото споделя съдът “, отвърна Биков.

„ Минеков, вън! “, съобщи Атанасова.

ДПС също се възмутиха от държанието на служебния министър и отхвърлиха да вземат участие в процедурата по чуване.

„ Причината да се откажем е наглото поведение на този министър през днешния ден “, сподели депутатът Йордан Цонев. А в края на дебатите уточни: „ Сигурно, 100% е несъмнено, че имаше способи този проблем да се реши без тази грубост и демонстрация на проява на власт “. Става въпрос за проблема с редакцията на в. " Труд ".

БСП застана зад дейностите на министерството на културата и видя двоен стандарт в защитните дейности на ГЕРБ.

„ Видях партия ГЕРБ да се загрижи за свободата на словото. Такова нещо в никакъв случай не съм си мислел, че ще се случи. Партията, която докара България до 112-о място, излиза да прави пърформанси в отбрана на публицистиката “, сподели социалистът Александър Симов.

Останалите политически сили в Народното събрание се разграничиха от разногласието и обявиха, че главният въпрос е за насъбраните фрапантни суми в размер на над 235 хиляди лв., които компанията наемател дължи на страната.

В началото на изявлението си пред депутатите проф. Минеков остро възрази против поисканата от ГЕРБ-СДС процедура за чуването му в пленарната зала с аргумента:

„ Защо нямаше изключително съвещание на Народното събрание, когато невиждано в историята на България, бе спрян сигналът на Българското национално радио, който не е спирал даже по времето на Втората международна война “.

Преди пленарното съвещание проф. Велислав Минеков разгласи, че е твърдо решен да отбрани НДК, като изгони ГЕРБ от партийната централа, която е в постройката. Той отхвърли това да е реваншизъм.

„ За тези години НДК, сравнявайки наемите в региона, губи почти 6 милиона лв. без лихвите. Извинявайте, само че по време на тяхното ръководство на НДК стигнахме до голяма загуба. Тя доближава смущаващата сума от близо 90 милиона лв.. Смятам, че е обикновено министерството да потърси всички свои отнети по някакъв метод парцели. Това не е партиен парцел, а парцел на Националния замък на културата. И аз желая този замък да си върне загубите и да работи човешки. И без това Дворецът на културата през годините е бил безусловно обран от всевъзможен тип хайдуци, сходни хайдуци “, съобщи Велислав Минеков

Според служебния министър на културата проф. Минеков когато страната и законът се завръщат, това не е реваншизъм.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР