Като Опълченците на Шипка сме общопрактикуващите лекари. Тъкмо свърши COVID-19,

...
Като Опълченците на Шипка сме общопрактикуващите лекари. Тъкмо свърши COVID-19,
Коментари Харесай

Д-р Николова: Нетипично за сезона имаме и варицела

„ Като „ Опълченците на Шипка ” сме общопрактикуващите лекари. Тъкмо свърши COVID-19, ни удари грипът. Хората в този момент сме елементарен гостоприемник . Нетипично за сезона имаме и варицела – след двугодишната изолираност, вирусите елементарно ни завладяват ”. Това сподели доктор Гергана Николова , общопрактикуващ доктор по.

Тя предложи хората да съблюдават отдалеченост и да поставят маска , когато имат гриподобни признаци и да попитат авансово персоналния си доктор по кое време е комфортно да отидат на обзор.

„ Типично за грипния вирус е да те удари и да те скърши внезапно . При Коронавирус има постъпателност, човек си мисли, че е бил настинал. При грипа има секрет от очите, носа , при Коронавирус това го няма, само че има и пациенти, при които може да има и грип и Коронавирус ”, сподели доктор Николова.

По думите на държавния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев нищо не е като по учебник . Той предвижда спад при започване на март и на варицелата, и на скарлатината.

„ Сега е времето този вирус (COVID-19) – последователно да се изравни с останалите вируси. В детските градини и ясли не престават да водят явно заболели деца ”, сподели Кунчев и добави – „ Една от първите ограничения е да не позволиш контакти на болно със крепко дете ” .

„ Профилактичните прегледи в България са оставени на отговорностите и на съзнанието на персоналния доктор ”, призна доктор Николова.

„ Отговорността за здравето е лична – не си навреждаш на себе си, вървиш на профилактични прегледи и изпълняваш назначените проучвания. За дамите над 30-годишна възраст на всеки две години се поставя ехограф на млечната жлеза. Знаете ли какъв брой е значимо да открием един рак в началния етап – тогава, когато той се вижда единствено инструментално? През 5 години може да вършим проби да се види дали имаме хепатит В или С ” , изясни персоналният доктор доктор Николова.  

Гледайте още във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР