Като най-вероятен наследник на Карина Караиванова в Комисията по финансов

...
Като най-вероятен наследник на Карина Караиванова в Комисията по финансов
Коментари Харесай

Бойко Атанасов е най-вероятният нов шеф на КФН

Като най-вероятен правоприемник на Карина Караиванова в Комисията по финансов контрол (КФН) осведомени спрягат нейния заместител Бойко Атанасов, заяви в. " 24 часа ".

Смятан за непосредствен другар на финансовия министър Владислав Горанов, той е някогашен заместник-министър на финансите в държавното управление " Борисов 3 " и някогашен началник на Национална агенция за приходите в кабинетите " Орешарски " и " Борисов 2 ".

Досегашният ръководител на КФН Карина Караиванова отива в Съвета на шефовете на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) на мястото на Калин Митрев. Това беше решено на съвещанието на държавното управление в Министерския съвет. Смяната ще влезе в действие от 1 март следващата година.

Караиванова има богат професионален опит в работата с интернационалните финансови институции, в частност с Европейската банка за възобновяване и развиване, и ще съставлява дейно ползите на България, прецизира още държавната пресслужба.

" Искам да уверя бизнеса и обществото, че до възможното ми прекосяване на новата позиция в Европейска банка за възстановяване и развитие ще продължа да извършвам отговорностите си като ръководител на КФН. Предстои смяна във философията на надзора у нас и възприемането на риск основан контрол ", съобщи тя в изказване, публикувано от КФН.

И добави:

" Предизвикателство за целия екип на комисията е приемането на добра оценка за небанковия финансов бранш, с която да осъществим уговорките си по отношение на включването в механизма ERM2. Тези задания би трябвало да осъществим доникъде на идната година. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР