Като мярка срещу разпространението на коронавирус, заведенията в много части

...
Като мярка срещу разпространението на коронавирус, заведенията в много части
Коментари Харесай

Много от заведенията в Гърция ще работят само с 50% от капацитета си


Като мярка против разпространяването на ковид, заведенията в доста елементи на Гърция от на следващия ден ще работят единствено с 50% от потенциала си, заяви телевизия „ Скай “. За региони, високорискови за болест, са оповестени регионалните единици и общините Атика,, Ахая, Закинтос, Ираклион, Санторини, Миконос, Самос, Кеа - Китнос, Лесбос, Кардица, Трикала, Янина, Кастория, Козани и Пела. В тези зони на маса най-много може да има до четирима клиенти, ще има минимални дистанции сред масите, заведенията ще затварят след 24.00 часа. Не се позволяват изключения от броя на клиентите на маса даже за членове на едно и също семейство. Персоналът ще бъде длъжен да носи маска, както и клиентите във времето, в което чакат поръчката си.

Турция пък ще стартира да афишира и асимптоматичните случаи на Covid-19 от 15 октомври. Това разгласи турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа. Решението идва след рецензии към страната, че афишира единствено случаите със признаци и по този начин скрива мащаба на епидемията.

През последните седмици Турция оповестява за регистрирани приблизително по 1500 пациенти със признаци на ковид на ден. Общият брой на умрелите от вируса до момента е 8778 души, съгласно данни на турското здравно министерство
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР