Като "много добра" окачестви заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков идеята

...
Като "много добра" окачестви заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков идеята
Коментари Харесай

Бойко Пенков: Много добра е идеята за единен орган, изпращащ българите на лечение в чужбина

Като "много добра " окачестви заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков концепцията на новия шеф на НЗОК да има обединен орган, изпращащ българите на лекуване в чужбина. Пенков участва на спор, отдаден на прозрачността в опазването на здравето. В момента с документите и одобряването за лекуване в чужбина са ангажирани три институции.

Дали лечението на редките заболявания би могла да се финансира от страната, а не от НЗОК, както предлага шефът на НЗОК, доктор Пенков сподели, че това би трябвало авансово да се проучва.

Близо с 15 на 100 ще намалеят разноските на лечебните заведения за медикаменти на втората година откакто стартира да действа електронната платформа за търговия, уточни Пенков. Преди дни Министерството на здравеопазването /МЗ/ стартира тестовата процедура по поръчки към платформата. Пенков изрази упоритостта на Министерство на здравеопазването вероятно и медицинските произведения да бъдат включени в платформата.

Пенков разяснява, че евентуално към края на годината НЗОК ще има 40 млн.лв. недостиг за медикаменти, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР