Като много добър израз на гражданска позиция определи протестите Светльо

...
Като много добър израз на гражданска позиция определи протестите Светльо
Коментари Харесай

Светльо Хиподила зове за шутове по отровното трио

Като доста добър израз на гражданска позиция дефинира митингите Светльо Витков - вокал на група Хиподил и водач на политическата групировка "Глас национален ".

Пред БГНЕС той бе безапелационен, че на митингите не би трябвало да има политически лица, тъй като ги замърсяват, понижават силата им. В последна сметка някои политици се пробват да политизират митинга, вадейки рейтинг от тази позиция, сподели Витков.

„ Политиците, които идват на митингите, жителите би трябвало да ги изгонят с шутове, това мисля. Заедно с така наречен отровно трио. Няма такива, те не са уредници. Хората желаят оставка, не ти би трябвало някой да ти се появи начело, с цел да ти държи тирада. Въпросът е единствено, че митингите смъкват държавни управления, само че изборите ги качват. Тук е огромният проблем. Малко хора си дават сметка, че в случай че съберем трите огромни партии – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, те имат над 50% от гласовете на целия електорат. Има толкоз доста хора, които не гласоподават. Всъщност силата за смяна е в хората, които не гласоподават “, счита той.

„ Аз поддържам митинга, само че на първо място той би трябвало да има ясна цел “, безапелационен е Светльо Витков и добавя: „ Само да приказваме, че желаеме смяна в Конституцията или Велико Народно заседание, това не са конкретики. Един митинг има смисъл, когато е съответен. Какви текстове в Конституцията ще се трансформират? Защо ще събираме Велико Народно заседание? Какво то ще взема решение? Това са съответните неща. Иначе, да викаш за смяна в Конституцията, без да си я чел, съгласно мен, не е съответно “.

Според него неправилна е тезата, че недоволните от ръководството на страната жители би трябвало да излъчат водачи, които да разискват с властимащите настояванията им.

„ Ако си спомним предходните митинги, където имаше водачи, тези водачи отидоха на договаряния, а зад тях няма социална поддръжка “, разяснява Светльо Витков.

„ Гражданският митинг би трябвало да си остане цивилен и с съответно искане “, безапелационен е той.

Музикантът-политик споделя още, че видно за всички дългите митинги в един миг стартират да губят от силата си.

„ Започват и издънки, пък даже и да са след провокации. Каквото ще да е, само че не можеш да чупиш колата на жена с две деца вътре. Някак си не е хубаво “, счита Светльо Витков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР