Като млад, Амиел Дж. Мокибер мечтаеше да стане милионер.Син на

...
Като млад, Амиел Дж. Мокибер мечтаеше да стане милионер.Син на
Коментари Харесай

Почина основателят на известна верига магазини за сандвичи в Рочестър

Като млад, Амиел Дж. Мокибер мечтаеше да стане милионер.

Син на имигранти, той реализира тази цел на междинна възраст, само че не по метода, по който очакваше. И той откри, че премията не са самите пари, а това, което са му разрешили да направи: да обезпечи фамилията си и да направи разликата в своята общественост.

Г-н. Mokhiber, създател на Amiel's the Original Sub Shoppe, съществена част от региона на Рочестър от 1963 година, умря на 1 ноември 2023 година на 94-годишна възраст, заобиколен от близки в дома на сина си в Питсфорд, Amiel J. Mokhiber Jr.

Наскоро господин Мохибер-старши се излекува от пневмония и беше постоянен, сподели синът му.

Но „ Той беше изтощен. Той продължаваше да споделя: „ Уморен съм. “

Той бе стигнал до края на един дълъг и работлив живот. „ И той го направи по своя метод “, сподели синът му. „ Като Франк Синатра, той го направи по своя метод. “

Mr. Мокибер е роден в Ниагарския водопад, Ню Йорк, на 2 юни 1929 година

Там са родителите му - Джеймс А. Мокибер, който идва в Съединените щати от Ливан, когато е на 13 години, и Етел Хесни Мохибер, който беше дошъл тук от Сирия като дете, основава бизнеса за търговия на едро с плодове и зеленчуци Niagara Fruit Co.

Като младеж господин Мохибер метеше подове и изграждаше съвършени пирамиди от артикули в магазина на братовчед си интервенция.

„ Тогава всичко беше за проявление, където баща се научи да продава цвъртене. Знаеш ли, всичко е да се храниш с очите си “, сподели Амиел Мохибер младши. „ След това той отиде да работи с дядо ми, работейки на едро. Той караше камиона, продаваше, приемаше поръчки, ходеше по заведения за хранене и хотели. “

През 1976 година господин Мохибер сподели пред Rochester Times-Union, че работата е „ дълги часове, малко възнаграждение. ” И на 31 години, когато фамилията се е преместило в Олбани, той е подготвен да опита нещо друго – и то самичък.

Възпитаникът на гимназията в Олбани се реалокира в Рочестър, с цел да продава облигации и взаимни фондове за капиталов медиатор. Две години по-късно, изумен от мечи пазар, той беше не просто опустошен, само че и с дълг от $40 000.

Г-н. Мокибер се прибрал у дома и попитал татко си дали може да продължи оттова, откъдето е спрял на остарялата си работа, само че Джеймс Мокибер не желал да чуе за това, казвайки на сина си, че би трябвало да се върне в Рочестър и да откри метод да стане сполучлив.

Качи се в колата си и на връщане му хрумна концепция, той сподели на T-U: „ Просто от ясно синьо небе споделих „ Сандвичи с подводница! “ “

Той претърси града за място, където да сложи магазин за сандвичи и го откри в празна постройка на West Main Street против Bull's Head Plaza.

„ Той нямаше нищо “, сподели Амиел Мокибер младши. „ Той сподели на притежателя на постройката: „ Виж, аз съм от Олбъни, Ню Йорк. Дойдох тук, имам концепция, ще направя магазин за сандвичи. Нямам пари. “ Господинът искаше към 250 $ на месец. Татко сподели: „ Ще заплащам 500 $ на месец, в случай че даваш първите шест месеца гратис. “

Собственикът на постройката се съгласи.

Каза Етел Мохибер Дъбъл, един от Mr. Двете дъщери на Mokhiber: „ Мисля, че методът, по който татко ми го направи, беше, че когато го срещнахте, усетихте, че човек е честен, работлив мъж и човек за и визия, и това просто се вижда. Значи искахте да сключите договорката с него. ”

Хората започнаха да се стичат през вратата на бизнеса му още на първия ден. Г-н Mokhiber държеше дълги часове и даже спеше на легло там.

След като завоюва $150 000, той се почувства задоволително убеден, с цел да наеме помощ. След това отвори втори ресторант, трети и четвърти. До средата на 70-те години на предишния век имаше две дузини магазини на Amiel в региона на Рочестър и компанията беше внесла своя сандвич с печено говеждо месо и други специалитети в локалните магазини Big N, част от веригата на Neisner. (Amiel's също по този начин отвори място в Пикадили Съркъс в Лондон.)

Вълнуваща фигура, господин Мокибер постоянно е виждан да беседва с клиенти, питайки ги по какъв начин се оправят и дали се любуват на храната си, сподели Джеф Хетрик, другар и някогашен териториален управител на Kentucky Fried Chicken. „ Той просто беше в действителност прелъстителен “, сподели той.

Модерните му облекла, грижливо поддържаната прическа и златна верижка към врата му създаваха облик на триумф, както и дом в безценен регион до Clover Street в Питсфорд, заяви T-U.

„ Но “, сподели щерка Етел предходната седмица, „ не ставаше въпрос за тези неща и в никакъв случай не е било за никой от нас. Ставаше въпрос за фамилията. Тази къща беше цялостна с братовчеди, които се нуждаеха от място за лято, или — не мога да ви кажа броя на хората, които живееха с нас от фамилията, до момента в който започваха или идваха в сложни времена. “ < /p>

Той също се грижеше за съседите си, в това число през тези ранни дни, като раздаваше безвъзмездни сандвичи и кашони мляко на децата от квартала в Булс Хед, а по-късно се ускори да оказва помощ за благотворителни дела, сподели синът му.

>

„ Когато имаше набиране на средства, те постоянно отиваха при татко ми “, сподели Амиел Мокибер младши. „ Той или ще им даде пари, или ще им даде храна “ — или място в ресторант за събития. „ Той в никакъв случай не споделяше „ не “.

Въпреки това Етел сподели за татко си: „ Той имаше своите дефекти. Бизнес спадове, персонални спадове. “

Един от тези спадове се случва през 1977 година, когато Neisner афишира банкрут, нанасяйки удар на веригата на Amiel. След това господин Мохибер се бори с някои съществени здравословни проблеми. И до края на 80-те години всичките му заведения за хранене бяха затворени.

Амиел Мокибър-младши, който живееше в Чикаго, се върна в Рочестър и дружно той и татко му отвориха още веднъж Amiel's на 3047 West Henrietta Road и откри Amiel's в комплекса Cobblestone Court против Eastview Mall във Виктор, където Даяна Луис е работила повече от 20 години.

„ Не съм от Рочестър, само че доста бързо научих по какъв начин той беше значим за обществото — сподели тя, задавяйки се. „ Просто е тъжно. Всеки има история. Например „ Всяка неделя татко ми ме водеше при Амиел, с цел да вземем рибата звук на път за у дома от неделно учебно заведение или на път за у дома от черква. “ Това ме кара да се усещам част от нещо в действителност огромно. “

По време на една от скорошните хоспитализации на господин Мохибер синът му сподели, че е живял добър живот, и го попита кои са били най-хубавите му моменти?

„ Той сподели: „ Да имаш деца и да правиш сандвичи за мен клиенти. Обичах клиентите си. “

Репортерът Марша Грийнууд покрива общите задания. Изпратете препоръки за истории на [email protected]. Следвайте я в Twitter @MarciaGreenwood.

Тази публикация в началото се появи в Rochester Democrat and Chronicle: Amiel Mokhiber, създател на Amiel’s Original Submarines, умира на 94 години

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР