Като министър мога да кажа, че целият Министерски съвет е

...
Като министър мога да кажа, че целият Министерски съвет е
Коментари Харесай

Шалапатова за ротацията: МС е в изключително сериозна мобилизация

Като министър мога да кажа, че целият Министерски съвет е в извънредно сериозна готовност, имаме доста амбициозна управническа стратегия. Това сподели министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова в ефира на Българска национална телевизия, запитана ще има ли ротация и държавно управление на фона на зародилото напрежение за разпределянето на постове. Тя добави, че това дали ще има ротация и държавно управление, е решение на политическите партии.

Социалният министър показа, че последната ѝ среща с Мария Габриел е била на 9 януари, с цел да даде противоположна връзка къде целите на екипа ѝ се реализират и къде имаме забавяния, и на какво се дължат. „ Най-вече за мен беше скъпа нейната противоположна връзка каква да бъде моята политика поради интернационалния образ на обществената политика, тъй като това беше сфера, която беше пренебрегната с години “, добави Шалапатова. „ Имам регулярен диалог с тях и моят метод постоянно е бил да диря противоположна връзка и градивна рецензия “, разяснява тя.

Всяка сериозна смяна или закъснение на хода на обществените промени ще се усети директно от българските жители, отговори министърът на въпрос, в случай че се стигне до избори „ 2 в 1 “ това ще блокира ли работата на общественото министерство. „ В момента тече доста сериозен разбор на пенсионната система, която се оказва, че нито е обективна, нито е финансово устойчива “, сподели още Иванка Шалапатова и добави, че се прави и разбор на политиката за обществено подкрепяне, като огромна част от обществените помощи нито са съответни, нито са налични, или там изтича голям финансов запас, тъй като отиват не където би трябвало.

Бях предизвестена, че по време на договарянията за ротацията ще има нападки към мен, уточни тя във връзка изказванията на „ ИТН “ (ИТН) за непозволени разноски от страна на политическия ѝ кабинет.

„ Тъй като е явно, че когато има едно бюджетно министерство и се ръководи запас, това има значение “, разяснява тя. Шалапатова съобщи, че част от изнесените от Има Такъв Народ данни не дават отговор на истината. „ Всъщност получих рецензия за това, че съм директен участник в дебатите за обществени закони и наставления в Брюксел, което аз намирам за безусловно неуместно “, уточни министърът и добави, че различен укор към нея е, че употребява цифрови средства. „ Очевидно се чака да се върна в ерата, в която се разпечатват всички материали на хартия “, разяснява Шалапатова. По думите ѝ в тези упреци има манипулиране на публичното мнение.

В декларация от името на ПГ на „ ИТН “ (ИТН), прочетена през вчерашния ден от парламентарната естрада от ръководителя на групата Тошко Йорданов, от партията споделиха, политическият кабинет на общественото министерство е коствал на жителите близо 200 хиляди лв. и е с „ нула успеваемост “. По мотив декларацията в мнение до медиите от Министерството на труда и обществената политика (МТСП) обявиха, че всичките им разноски са осъществени по надлежния законов ред.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР